Átadták az első Hyundai IONIQ 5-öt Amerikában

A Hyundai Motor America bejelentette, hogy átadták az első IONIQ 5 villanyautót Amerikában, amely egy kaliforniai Hyundai- és villanyautó-rajongóhoz került. 

A Hyundai átadta az első IONIQ 5 modellt Amerikában, amelyet a Los angelesi Yaron Alfi vásárolt meg a nyugati parton, Yaron Alfi egy Atlas fehér fényezésű 2022-es IONIQ 5 modellt választott, amelyet még karácsony előtt át is vehetett. Az elektromos járművek iránt szenvedélyesen érdeklődő Alfi urat az IONIQ 5 elektromos járművekhez készült innovatív E-GMP platform, annak tágas belső utastere, élvonalbeli csatlakoztathatósága és fenntarthatósági jellemzői vonzották a Hyundai márkához. 

„Az IONIQ 5 egy tökéletes jármű bővülő családom számára. Az élenjáró fenntarthatóságot biztosítja. Az utastér tágas és elegendő helyet biztosít majd a kisgyermekeim számára” – mondta Alfi. „Az autó fejlett kapcsolódási funkciói nagyszerű családi szórakozást kínálnak, és már alig várjuk, hogy a elindulhassunk a várostól távolabbi országúti és kempingtúrákra. Örülök, hogy az első vásárlók között kaphatom meg ezt a merészen új autót és alig várom, hogy útra kelhessek vele."

Régóta Hyundai-rajongóként Alfi elsőként egy 2004-es Hyundai Tiburont vásárolt. Ma Alfi egy Los angelesi világűr-kilövéssel foglalkozó startup vállalkozás mérnöke, ahol a rakétaüzemet működtető szoftverplatformot felügyeli. Bővülő családjával és sűrű munkaidejével együtt, feleségével, Danielle-lel szívesen kempingeznek, és olyan helyekre tesznek kirándulásokat, mint Sedona, Ariz. 

Alfi úgy tervezi, ezekhez a kirándulásokhoz az IONIQ 5 villanyautóját fogja hasznáni és élvezni fogja az optimálisan festői útvonalak feltérképezését, amelyek lehetővé teszik számára, hogy feltöltse járművét, miközben útközben új megállókat fedez fel. Az IONIQ 5 megnövelt tengelytávja a korábbi családi autókhoz képest a tér és kényelem új szintjét biztosítja. A sportrajongó Alfi azt is reméli, hogy IONIQ 5-jével az otthonához közeli új profi futballstadion parkolójában is sokszor megfordulhat. A Hyundai amerikai képviselete Alfival közösen megörökíti az IONIQ 5-tel közös első évének kalandjait és utazásait a közösségi média platformjain is megosztja.

A Hyundai Motor America nem sokkal az első átadás előtt hozta nyilvánosságra az IONIQ 5 hivatalos EPA hatótáv-értékeit, valamint árazását. Ezek alapján a jelenlegi európai kínálatban szereplő 72,6 kWh-s helyett már 77,4 kWh kapacitású akkucsomaggal szerelt hátsókerék-meghajtású 2WD változat egy feltöltéssel 303 mérföldet, azaz 485 km-t tud megtenni, míg a duálmotoros, azaz összkerekes verzió hatótávja 256 mérföld, ami 410 km. 

A hatótávról szóló közlemény után néhány nappal a Hyundai amerikai képviselete nemcsak a 77,4 kWh-s változatok árát hozta nyilvánosságra, de azt is bejelentették, hogy a modell hamarosan az 58 kWh-s akkucsomaggal is megvásárolható lesz Amerikában. Az IONIQ 5 SE alapváltozata 58 kWh-s akkupakkal 39 700 dollárba kerülne, ami a 7 500 dolláros villanyautós támogatás levonása után 32 700 dollárra csökken, míg a legolcsóbb 77,4 kWh-s változat a támogatással 37 375 dollártól vihető haza. Az SE alapváltozat már olyan kiegészítőket tartalmaz, mint a Bluelink rendszer, HDA 1 vezetéstámogató rendszerek radaros sebességtartóval, holttér-ütközéselkerülő rendszer, sávkövető rendszer, 12,3 colos érintőképernyős navigáció, stb. 

Forrás: https://www.hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei