A Hyundai csoport szilárdtest-akkuk fejlesztésébe kezd

A Factorial Energy, a Hyundai Motor és a Kia vállalatok megállapodást kötöttek, amelynek értelmében a Factorial új szilárdtestalapú akkumulátortechnológiáját a Hyundai csoport elektromos járműveibe integrálják és ott tesztelik.

A három vállalat stratégiai beruházást is magában foglaló közös fejlesztési megállapodásának értelmében a vállalatok a Factorial technológiát cella-, modul- és rendszerszinten integrálják, járműszintű integrációt hajtanak végre és közösen kidolgozzák a Factorial akkumulátorainak gyártásához szükséges specifikációkat. A bejelentés a Factorial első jelentős stratégiai befektetése egy jelentős autóipari gyártó (OEM) csoporttal, amely elmélyíti a Hyundai csoporttal már meglévő kutatás-fejlesztési kapcsolatát.

A Factorial egy olyan áttörést jelentő szilárdtest technológiát fejlesztett ki, amely olyan kulcsfontosságú problémákat old meg a hatótávolság és a biztonság terén, amelyek a mai napig hátráltatják az elektromos járművek széles körű fogyasztói elterjedését. A Factorial fejlesztései a FEST™-en (Factorial Electrolyte System Technology) alapulnak, amely szabadalmaztatott szilárd elektrolitanyag, illetve nagyfeszültségű és nagykapacitású elektródák alkalmazásával biztonságos és megbízható cellateljesítményt tesz lehetővé, és olyan 40 Ah-s cellákra méretezték, amelyek szobahőmérsékleten is működnek. A FEST™ biztonságosabb, mint a hagyományos lítium-ion technológia, 20-50 százalékkal nagyobb hatótávolságot biztosít és drop-in kompatibilis, így könnyen integrálható a meglévő lítium-ion akkumulátorgyártási infrastruktúrába.

„A Hyundai csoporttal kötött együttműködésünk szilárdtest-akkumulátor-technológiánk egy újabb megerősítését jelenti és alig várjuk, hogy bemutathassuk a Hyundai járművek piaci felkészültségét” – mondta a Factorial Energy vezérigazgatója, Siyu Huang, Ph.D. „Biztonságos és nagy hatótávolságú akkumulátorainkkal elősegíthetjük az elektromos járművek tömeges elterjedését – és az ebből eredő környezeti előnyöket.”

„A Hyundai CRADLE csapatát lenyűgözte a Factorial vezetői csapata, technológiája és újszerű gyártási megközelítése, amely zökkenőmentessé és költséghatékonyabbá teheti az átállást a szilárdtest-akkukra” – mondta Henry Chung, a CRADLE Szilícium-völgy alelnök-vezetője. „Alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk új portfólióvállalatunkkal azon, hogy továbbfejlesszük technológiájukat.”

A Factorial világszínvonalú vezetői csapatában Joe Taylor, az észak-amerikai Panasonic Corporation korábbi elnöke és vezérigazgatója az ügyvezető elnök. Ezen kívül Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának korábbi elnöke és a Mercedes-Benz vezetője; Mark Fields, a Ford Motor korábbi vezérigazgatója; és Harry Wilson, az Obama-kormányzat autóiparral foglalkozó elnöki munkacsoportjának korábbi vezető tanácsadója is a Factorial tanácsadó testületének tagja.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei