A Hyundai műszerfal nélküli head-up kijelzőt készít

A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis nemrég bejelentette, hogy egy olyan új járműinformációs rendszert fejleszt, amely a digitális kijelzőket és a Head-up kijelzőt (HUD) egyesíti.

A Hyundai Mobis  a jövedelmező jármű-szórakoztatóipari piacon egy új járműinformációs rendszer kifejlesztésével kívánja megőrizni vezető pozícióját, amelynek keretében most egy olyan egységet fejlesztett, amely a műszerfal egységeit elsődlegesen a Head-up kijelzőn jeleníti meg. A vállalat szerint "műszeregység nélküli HUD" a jövőbeni járművek, például az elektromos járművek fedélzetén általánossá válik, egyszerűsített és integrált képernyőn keresztül sokrétű információt mutatva a járművek működéséről. "Az autóiparban először fejlesztettünk ki egy olyan műszeregység nélküli HUD-ot, amely ötvözi a digitális műszeregységet a head-up kijelzővel" - közölte a vállalat.

Az elektromos autóknak nincs motorja vagy sebességváltója, így sokkal több belső teret tudnak kínálni, mint a belsőégésű motorral felszerelt járművek. A Hyundai Mobis közleménye szerint úgy döntöttek, a jövőbeni piaci keresletnek megfelelően fejlesztik a terméket. "Míg villanyautók korszakában a járművekben a helykihasználás fontossá vált, a Hyundai Mobis a piacot megelőzve új kijelzőkoncepciós technológiákat mutat be, amelyek az önvezetésre és a járművillamosításra vannak optimalizálva." A vállalat hozzátette, hogy műszeregység nélküli HUD kijelzőjét úgy tervezték, hogy minimalizálja a vezetők megzavarását.

A kijelző összesen négy területből áll. A felső rész a sebességet, a motor fordulatszámát és az irányokkal, valamint a fejlett vezetéstámogató rendszerekkel kapcsolatos információkat mutatja, míg az alsó részen a váltó üzemmód, a hűtővíz hőmérséklete, a megtett távolság, az irányjelzők és a figyelmeztető jelzések találhatóak. A jelenlegi termékekhez képest a képernyő mérete 15 collra bővül. A láthatóság növelése érdekében a kijelző kerete a vezető felé meg van döntve. A Mobis arra számít, hogy az új kijelző a jármű súlyát és növelni a maximális hatótávolságot is segít csökkenteni.

A Hyundai Mobis a nagyobb országokban, köztük Koreában, az Egyesült Államokban, Kínában és Németországban is befejezte a műszeregység nélküli HUD szabadalmi regisztrációját, mivel a koreai mellett globális autómárkák aktív promóciói révén globális megrendeléseket kíván megnyerni. "A műszeregységek és a HUD-ok kombinációjának várhatóan nagy szerepe lesz a biztonságos üzemeltetésben, mivel nemcsak teret, de a járművezetők látóterét is biztosítja azáltal, hogy a vezetési információkat egyetlen képernyőn összegzi" - mondta Han Young-hoon, a vállalat információs kijelzőrészlegének vezetője.

A Hyundai Mobis a járműinformációs üzletág négy alapvető részének piacvezetője: a HUD, a teljesen digitális műszeregység, a térhatású monitor és az AVNT (audio, video, navigáció és telematika). Az integrált információs és szórakoztató platform fejlesztésének felgyorsításával a vállalat célja, hogy a jövő autóinak információs és kommunikációs technológiai beszállítójává növekedjen.

Forrás: hkoreatimes.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei