2025-ben érkezik a Hyundai első virtuálisan fejlesztett autója

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor virtuális valóság (VR) megoldásokat vezet be új autóinak szériagyártás előtti tervezése és tesztelése során azért, hogy az új autók fejlesztési folyamatában ezzel időt és költséget takarítson meg.

A legfrissebb iparági források szerint a Hyundai Motor a VR technológia új autók fejlesztésében történő felhasználása céljából egy új projektet indított. A csoport 2019 óta aktívan kihasználja a VR technológiát az autótervezés folyamatában, de ez lesz az első olyan alkalom, amikor a vállalat a virtuális valóságot egy új modell prototípusának elkészítéséhez és a kísérleti szakasz előtti értékeléséhez felhasználja.

A projekthez a Hyundai Motor 2020 óta folyamatosan javítja a problémákat és megoldásokat kínál azokra. Amikor a vállalat kutatás-fejlesztési folyamatába teljes mértékben bevezetik a virtuális fejlesztést, azzal az autógyártó javíthatja a tervezés minőségét és hatékonyságát azáltal, hogy 20 százalékkal tudja csökkenteni a járművek fejlesztési időszakát, miközben az éves fejlesztési költség pedig 15 százalékkal alacsonyabb lesz. 

Sokan aggodalmukat fejezték ki a virtuális fejlesztési folyamatot használó újonnan fejlesztett járművek megbízhatóságával és a fejlesztési költségek esetleges növekedésével kapcsolatban. A Hyundai Motor állítólag tavaly év végén kezdte el a projektet. Figyelembe véve az új autók fejlesztésének szokásos időtartamát, amely négy-öt év, a cég várhatóan 2025 után mutatja be új, VR-megoldásokkal kifejlesztett autóját. A VR technológiával fejlesztendő modellről egyelőre nincs semmilyen információ.

Más globális autógyártók is aktívan igyekeznek a VR technológiát beépíteni az új autók fejlesztésébe, hogy ezzel csökkentsék a fejlesztés idejét és a költségeket. A Volvo egy virtuális térben végzett különféle vezetési tesztekkel a járművek biztonságáról végzett tanulmányt. A Volkswagen még 2018-ban jelentette be, hogy a VR technológiát felhasználja az autógyártási folyamatában.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei