A Hyundai Georgiában építi fel első amerikai villanyautó-gyárát

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy megállapodást kötött Georgia állam vezetőivel az Amerikai Egyesült Államokban felépítendő első kifejezetten teljesen elektromos járműveket és akkumulátorokat gyártó létesítményéről.

Az amerikai befektetési döntés támogatni fogja a csoport azon célját, hogy vezető szerepet töltsön be az elektromos mobilitás területén az Egyesült Államok piacán. A villamosítás révén kiemeli továbbá a Hyundai Motor Group elkötelezettségét a fenntarthatóság és azon gazdaságok támogatása iránt, ahol a gyártó tevékenykedik.

A hivatalos aláírási ceremóniát Bryan megyében tartották, amelyen részt vett Georgia kormányzója, Brian P. Kemp és Georgia más tisztviselői, valamint a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója, Jae-hoon Chang, valamint a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója, José Muñoz is. A Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke, Euis-un Chung virtuálisan csatlakozott az aláírási ceremóniához.

„„A közlekedés jövője Peach államban érkezett, ahol bejelentjük államunk történetének legnagyobb projektjét – a mobilitás élvonalában kiváló minőségű munkahelyeket biztosítunk a szorgalmas georgiai polgárok számára” – mondta Brian Kemp kormányzó. „Nemcsak örömünkre szolgál, hogy Georgia tengerparti régiójában üdvözölhetjük a Hyundait, de hihetetlen, hogy egy évvel azután, hogy Georgia létrehozta a Bryan Megyei Megasite központot, egy ilyen világszínvonalú projektet hozunk létre itt egy olyan céggel, amely már nagy múltra tekinthet vissza Georgiában.”

„A világ egyik legsikeresebb és legfejlettebb mobilitási vezetőjeként hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy megoszthatjuk tervünket, miszerint megnyitjuk első dedikált elektromos jármű- és akkumulátorgyártó létesítményünket az Egyesült Államokban” – mondta Euisun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke. „Az Egyesült Államok mindig is fontos helyet foglalt el a csoport globális stratégiájában és izgatottan várjuk, hogy Georgia állammal együttműködve elérjük közös célunkat, az elektromos mobilitást és a fenntarthatóságot az Egyesült Államokban.”

Az új villanyautóüzem és akkumulátorgyártó létesítmény mintegy 5,54 milliárd dolláros befektetést jelentenek. Az új gyár építése 2023 elején kezdődhet meg és várhatóan 2025 első felében kezdi meg a kereskedelmi termelést, évi 300 ezer darabos kapacitással. Az akkumulátorgyártó létesítmény stratégiai együttműködés keretében jön létre, amelynek részleteit a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.

A Hyundai csoport azt tervezi, hogy az új Georgiában működő gyárban a tisztán elektromos járművek széles választékát állítja elő az amerikai vásárlók számára. Az itt gyártásra kerülő modellek részleteit később fogják nyilvánosságra hozni. Az elektromos járművek helyi gyártása növelni fogja az Egyesült Államok vásárlói számára az autógyártó csoport innovatív elektromos járműveihez való hozzáférését. Az akkumulátorgyártó létesítményen keresztül a Hyundai csoport célja egy stabil ellátási lánc kialakítása és egy egészséges elektromosjármű-ökoszisztéma kialakítása az Egyesült Államokban.

Az villanyautó- és akkumulátorgyártó üzem egy külön 2 923 hektáros területen fog elhelyezkedni Georgia állambeli Bryan megyében, ahonnan az I-95-ös és I-16-os autópályák révén 250 fontosabb városterület is könnyen elérhetővé válik. Kevesebb, mint 50 kilométerre innen található Savannah kikötője, amely az Egyesült Államok legnagyobb és leggyorsabban bővülő konténerterminálja, a Georgia Central Railway két I. osztályú vasúti létesítményével együtt. A georgiai West Point már otthont ad a csoport Kia gyártási központjának.

A Hyundai Motor Group számos kedvező üzleti körülmény miatt választotta Georgiát a csoport elektromos jármű- és akkumulátorgyártó telephelyéül, beleértve a piacra lépés sebességét, a tehetséges munkaerőt, valamint a Hyundai Motor Group leányvállalatainak és beszállítóinak meglévő hálózatát.

Georgia az ezer regisztrált autóra vetítve az elektromos járművek regisztrációja tekintetében amerikai délkeleti régiójában piacvezetőnek számít. Ezen járműtulajdonosok támogatása érdekében Georgia folyamatosan fejleszti a nyilvánosan elérhető elektromos töltőállomásokhoz való hozzáférést és egy főre vetítve már most is több csatlakozót kínál, mint délkeleten bárhol máshol. A Hyundai csoport új beruházása segít felgyorsítani az állam fenntartható villamosításra átállását. Az autógyártó Egyesült Államok gazdaságának támogatását folytatva a projekt várhatóan mintegy 8 100 új munkahelyet teremt a térségben.

A villanyautógyár beruházás a Hyundai csoport 2021-es bejelentésének része, amely szerint 2025-ig 7,4 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államok jövőbeli mobilitása érdekében, beleértve az elektromos járművek gyártását és az intelligens mobilitási megoldások kínálatát.

Az új létesítmény révén a Hyundai Motor Group vezető szerepet fog betölteni az amerikai autópiac elektromos járművekre történő átállásában. Az autógyártó felgyorsítja villamosítási tevékenységeit azzal a globális céllal, hogy 2030-ig évente 3,23 millió tisztán elektromos járművet értékesítsen. Ezen cél elérése érdekében a vállalatcsoport azt tervezi, hogy egy globális elektromos járműgyártó hálózatot hoz létre, amely az elektromos járművek stabil ellátását biztosítja az egész világon.

„Azért döntöttünk úgy, hogy az Egyesült Államokban építjük fel első villanyautógyárunkat, mert Amerika magáévá teszi a változást és ösztönzi az innovációt” – mondta Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „Ez az új elektromos autókat készítő gyár vállalatunk jövőjét képviseli és segíteni fog abban, hogy megfeleljünk azon amerikai ügyfeleink növekvő igényeinek, akik élvonalbeli formatervet, biztonságos, zéró károsanyag-kibocsátású járműveket szeretnének most és a jövőben is.” 

Az Egyesült Államokban rendelkezésre álló további elektromos jármű- és akkumulátorgyártási kapacitásokkal a Hyundai csoport célja, hogy 2026-ra az Egyesült Államok három legnagyobb villanyautó-gyártója közé kerüljön. A vállalat azt tervezi, hogy nemcsak az eladások, hanem a dizájn tekintetében is utat mutat az elektromos járművek piacán az elektromos mobilitás korszakára optimalizált technológiák és mobilitási megoldások révén.

A beruházás összhangban van az Egyesült Államok kormányzatának a villamosítás felgyorsítását célzó ütemtervével, amelynek révén a globális autógyártók sorra jelentik be, hogy helyi elektromos járműgyártásukat kiterjesztik az Egyesült Államokban. Tavaly az Egyesült Államok kormányzata új kezdeményezést jelentett be, amelynek értelmében 2030-ra az eladások felét a nulla károsanyag-kibocsátású járműveknek kell képviselniük. 

Az új üzem egy erősen összekapcsolt, automatizált és rugalmas gyártási rendszerrel büszkélkedhet majd, amely a vásárlói érték megvalósítása érdekében szervesen összekapcsolja az elektromos járművek ökoszisztémájának minden elemét. A csoport számos olyan fejlett intelligens gyártási technológiáját be kívánja vezetni, amelyet jelenleg a Hyundai Motor Group szingapúri innovációs központjában (HMGICS) tesztelnek.

A Georgiában felépülő létesítmény egy intelligens gyártóüzemmé válik. Az összes termelési folyamatot – rendelésbegyűjtés, beszerzés, logisztika és gyártás – mesterséges intelligencia és adatok felhasználásával optimalizálják. Az innovatív gyártási rendszer egy emberközpontú munkakörnyezet kialakítását is segíti majd, ahol a dolgozókat robotok fogják segíteni. A csoport fenntarthatóság iránti elkötelezettségének részeként az üzem energiaellátásában főként megújuló energiaforrásokra fog támaszkodni és az RE100 követelményeinek teljesítése érdekében kibocsátás-csökkentő technológiákat fog alkalmazni.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei