A Hyundai már 150 ezer E-GMP platformos villanyautót értékesített


A Hyundai Motor és a Kia vállalatok teljesen elektromos járműveihez szabadalmaztatott, villanyautókra kifejlesztett E-GMP platformjának összesített eladásai Koreában elérték az 50 ezer, a világpiacon pedig a 100 ezer darabot. 

A Hyundai Motor Group nemrég bejelentette, hogy tavaly összesen 54 919 darab E-GMP alapú elektromos autót értékesített Dél-Koreában – 33 213 darab Hyundai IONIQ 5 (2021 áprilistól), 18 509 Kia EV6 (2021 augusztustól) és 3 197 darab Genesis GV60 (2021 októbertől). Az összesített export szintén 102 ezer darabra nőtt idén áprilisig – az IONIQ 5-ből 62 ezer darabot, az EV6-ból 39 ezer darabot, míg a GV60-ból összesen 1 ezer példányt.

Mindhárom modell szintén a Hyundai Motor Group által szabadalmaztatott, kizárólag az elektromos járművekhez kifejlesztett E-GMP platformjára épül. A platform lehetővé teszi, hogy a Hyundai Motor Group Elektromos modelljei tágas belső térrel rendelkezzenek, az akkumulátorok az autó padlója alatt helyezkedjenek el, a V2L funkcióval pedig akár külső eszközök töltésére is alkalmas.

A Hyundai Motor Group összesen 30 550 darab elektromos járművet adott el hazai pályán – a Hyundai Motor és a Genesis 19 730 darabot, a Kia pedig 13 820 darabot. Az összesből 20 035 darab, azaz 59,7 százalék volt az E-GMP platformos teljesen elektromos modell. Globálisan a csoport elektromos járműveiből 76 801 darabot értékesítettek idén márciusig, ebből 42 657 darab, azaz 56 százaléka E-GMP platformos teljesen elektromos modell volt.

Az értékesítési kilátások az év további részében még jobbak. Az IONIQ 5 villanyautót márciusban kezdték el gyártani a Hyundai új indonéz üzemében, ahol az értékesítés első hat napjában több mint 1 500 megrendelés érkezett a modellre, miközben tavaly összesen mindössze 693 elektromos autót adtak el Indonéziában. A hamarosan érkező IONIQ 6 a negyedik negyedévtől már Dél-Koreán kívül is elérhető lesz, miután a második félévben bemutatkozik. A második félévtől beindul a GV60 értékesítése az Egyesült Államokban is.

Iparági szakértők arra számítanak, hogy a Hyundai Motor Group biztonságosan eléri a 200 ezer darab E-GMP alapú tisztán elektromos elektromos jármű éves értékesítési célját, ha a főbb piacokra vonatkozó bevezetési tervek változatlanok maradnak.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei