A Hyundai új kampányában mutatja be az IONIQ 5 Robotaxi képességeit

A Hyundai Motor egy olyan globális kampányt indított, amelyben különböző rövidfilmek segítségével osztja meg önvezető robotaxizásról alkotott elképzeléseit. 

A Hyundai Motor a vezető nélküli technológia globális élvonalbeli vállalata, a Motional fuvarszolgálattal együttműködve 2023-tól kezdődően 4-es szintű autonóm járműveket kíván az Egyesült Államok nagyvárosaiban bevezetni. A teljesen elektromos IONIQ 5-alapú robotaxi, amelyet először a 2021-es IAA Mobility kiállításon mutattak be nagy sikerrel, egy SAE 4. szintű autonóm jármű, amely vezető nélkül is biztonságosan működik. A robotaxi megvalósítása érdekében a Hyundai a Motional vállalattal együttműködve a díjnyertes IONIQ 5 modelljét megfelelő hardverrel és szoftverrel szerelte fel a biztonságos vezető nélküli működés érdekében.

A Hyundai ezen technológiáról és vásárlói élményről alkotott elképzelése egybecseng azzal az állítással, hogy az IONIQ 5 Robotaxi „egy emberséges mobilitási megoldás– nem csak emberi vezető nélkül”. A Hyundai „Haladás az emberiségért” víziójával összhangban a vállalat célja, hogy a robotaxi teljesen önvezető legyen, miközben megőrzi a humanista hatását. Ezt a narratívát a nemrég elindított kampány két filmje mutatja be.

A két kampányfilm a robotaxi emberi tulajdonságait hangsúlyozza, bemutatva, hogyan alkalmazzák a biztonságos vezetési magatartást és gondoskodnak az utasokról. Az első epizód a robotaxi egy óvatos, figyelmes sofőr cselekedeteit hangsúlyozza, a második rész pedig a tinédzserektől a fogyatékkal élőkig és idősekig gondoskodó robotaxira összpontosít.

Az első epizódban az IONIQ 5 robotaxi autonóm laborjában dolgozó mérnöknőt gyermekkori emlékei ihlették, amikor apja mindig óvatosan és figyelmesen vezetett. Ezután a 4-es szintű autonóm jármű biztonsági technológiáinak kidolgozásakor alkalmazza ezeket vezetési képességeket, amelyekkel a jármű később egy szabálytalan kerékpáros előtt lefékez, félrehúzódik a megkülönböztető jelzést használó járművek előtt és biztonságosan balra kanyarodik, miután elengedett egy takarásból érkező szembejövő járművet.

A második epizód azzal kezdődik, hogy egy robotfejlesztő mérnök tinit mutat be, amint iskola után az IONIQ 5 robotaxival utazik barátaival. Meglepődve és örömmel látják, hogy az autó magától vezet, és az egyik barátja kicsatolja a biztonsági övét, amitől az autó riasztást ad és figyelmeztet az öv becsatolására, akárcsak egy szülő, ha jelen van. A film azt mutatja be, hogy az önvezető robotaxi olyan mobilitási megoldást kínál, amellyel bárki, beleértve a tinédzsereket, a fogyatékkal élőket és az időseket is, bármilyen körülmények között biztonságosan utazhat.

A Hyundai és a Motional azt tervezi, hogy 2023-ban Las Vegasban megkezdik az IONIQ 5 Robotaxi nyilvános utasszállítását, majd ezt kiterjesztik az Egyesült Államok és a világ nagyvárosaira is. A Hyundai globális kampányával több lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy a nyilvánosság megtapasztalja a 4. szintű autonóm járművek képességeit.

Forrás: hyundai.news/

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei