Ételt már szállít a Hyundai önvezető robotaxija

Santa Monicában az Uber Eats ételkiszállításai radikálisan megváltoznak azzal, hogy a cég és a Motion megkezdte robotizált házhozszállítási szolgáltatását, amihez a Hyundai IONIQ 5 modellt használják fel. 

A Motional, az önvezető járműtechnológia vezető vállalata és az Uber Technologies nemrég a kaliforniai Santa Monicában automatizált kiszállításokat kezdett meg az Uber Eats ügyfelei számára. A Motional teljesen elektromos, autonóm IONIQ 5 járművei most a kezdőponttól egészen a végpontig teljesen önállóan, vezető közbeavatkozása nélkül szállítják ki a megrendelt ételcsomagokat.

„Az autonóm kiszállítás a Motional kereskedelmi ütemtervének következő szakaszát jelenti" – mondta Abe Ghabra, a Motional operatív igazgatója. „Ez a szolgáltatás a szükséges tapasztalatokat és következtetéseket biztosítja ahhoz, hogy a Motional az igény szerinti kiszállító hálózatok megbízható szolgáltatója legyen. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a fontos mérföldkövet az Uberrel együttműködve kezdjük és az Uber Eats ügyfeleknek bemutathatjuk az autonóm technológiát."

„Az Ubernél mi mindig keressük annak módját, hogyan használhatjuk az új technológiát, hogy segítsük a fogyasztókat bárhová eljutni és bármit megszerezni” – mondta Noah Zych, az Uber autonóm mobilitási és kiszállítási üzletágának globális igazgatója. „Nagyon örülünk, hogy Kaliforniában megkezdhetjük a Motional kísérleti projektjét és kíváncsian várjuk, hogy ígéretes autonóm technológiájuk hogyan fogja megváltoztatni az emberek és áruk mozgását a világban."

A Motional és az Uber tavaly decemberben jelentették be együttműködésüket, ami mindkét vállalat számára fontos első lépéseket jelent: az első autonóm jármű (AV) projekt az utakon az Uber Eats hálózatában és a Motional első belépése az autonóm kiszállítási piacra. A Motional és az Uber lehetőséget lát arra, hogy az autonóm járművek biztonságos, költséghatékony és megbízható kiszállítást biztosítva kihasználják az kiszállítási terület lehetőségeit.

A vállalatok azt várják, hogy a szolgáltatásból tanuljanak és visszajelzést kapjanak az ügyfelektől, mivel egy automatizált kiszállítási modellt fejlesztenek közösen, amely több területre, Los Angelesben és más városokban is gyorsan skálázható lesz. A projekt célja, hogy megalapozza ezzel a Motional és az Uber közötti jövőbeni kereskedelmi tevékenységeket.

A Motional szolgáltatásban használt Hyundai IONIQ 5 járműveket úgy alakították át, hogy lehetővé tegyék az autonóm kiszállítást. Míg a Motional nagy tapasztalattal rendelkezik az utasok szállításában, ez az első alkalom, hogy a vállalat kereskedelmi árukat is szállít. A felkészülés érdekében csapatai hónapokat töltöttek az étterem és a végfelhasználó közötti érintkezési pontok tanulmányozásával és kiterjedt tesztelést végeztek Los Angeles területén.

A résztvevő kereskedők értesítést kapnak, amikor az önvezető jármű megérkezik, a járművel a kijelölt átvételi helyen találkoznak és a rendelést a hátsó ülésen található, erre a célra kialakított rekeszbe helyezik. Amikor a szállítmány megérkezik a kiszállítási címre, az ügyfél egy figyelmeztetést kap, az Uber Eats alkalmazáson keresztül biztonságosan kinyitja a jármű ajtaját és a hátsó ülésen elhelyezett rendelést átveszi. 

A szolgáltatás lehetővé teszi a Motional és az Uber számára, hogy tanulmányozzák technológiáik integrációját, a fogyasztói keresletet, a felhasználói interakciókat az autonóm járművel, valamint az autonóm kiszállítások lehetővé tételéhez szükséges további önvezetési funkciókat. Ezek a tényezők kritikus fontosságúak a zökkenőmentes ügyfélélményhez és segítenek a Motional járműflottájának szélesebb körű alkalmazásaiban is. Az Uber úgy látja, hogy az önvezető járművek hosszú távú számos felhasználási területen szerepet játszanak a platformján és azt tervezi, hogy gyorsító szerepet tölt be az innovatív technológia ügyfeleihez való eljuttatásában.

Forrás: prnewswire.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei