Továbbra sem termel a Hyundai orosz üzeme

Az orosz helyi média több képviselője ugyan azt írja, a Hyundai Motor és a Kia vállalatok folytatják az autógyártást Oroszországban, a koreai vállalat azonban ezt hivatalosan cáfolja.   

A TASZSZ orosz állami hírügynökség április végén nagy örömmel számolt be arról, hogy Denis Valentinovich Manturov orosz kereskedelmi és ipari miniszter közölte az újságírókkal, hogy a kínai Habal autógyár, valamint a dél-koreai Hyundai és Kia autógyártó folytatja a járművek összeszerelését Oroszországban. Idézték a minisztert, aki azt állította, a Hyundai-Kia és a Habal némileg csökkentette a termelést, de az Avtotornál még mindig készülnek az autók. Hozzátette, hogy a hyundai Motor szentpétervári üzemében is újra gyárt autókat.

Az Avtotor egy olyan autógyártó vállalat, amely az oroszországi Kalinyingrádban található. Az ukrajnai orosz invázió előtt a Hyundai Motor és a Kia egyes modellek gyártását az Avtotorhoz szervezte ki. A Hyundai Motor saját gyártóüzemét Szentpéterváron üzemelteti. Az ukrán háború kezdete óta azonban az utóbbi helyszínen a gyártást hivatalosan leállították. Az Avtotor dolgozóit pedig májusban három hétre kényszerpihenőre küldik, mivel mostanra az alkatrészihiány ott is megjelent. 

A Hyundai Motor hivatalosan cáfolta Manturov kijelentéseit, mondván, hogy azok alaptalanok. „A szentpétervári üzemet felfüggesztettük és még nem döntöttünk annak megnyitásáról” – áll a közleményben. A Hyundai Motor márciusban állította le szentpétervári üzemét, mivel az Oroszország elleni nemzetközi szankciók miatt megszakadt a kulcsfontosságú alkatrészek szállítási lánca.

Az orosz piac a Hyundai Motor teljes globális értékesítésének mintegy 5 százalékát teszi ki. A vállalat április 25-én az első negyedéves eredményeket bemutató konferenciabeszélgetés keretein belül közölte, hogy oroszországi eladásai az előző év azonos időszakához képest 25 százalékkal estek vissza az első negyedévben.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei