Drive-N limitált szériát kap a Hyundai i30 N

A Hyundai Motor bejelentette, hogy i30 N Drive-N Limited Edition néven nagyteljesítményű i30 N és i30 Fastback N változatai egy olyan exkluzív, különleges változatot kapnak, amely a vezetési élmény mellett jellegzetes, egyedi külső és belső kialakítást visel. 

A Hyundai i30 N Drive-N limitált széria gyártása április utolsó hetében kezdődött a Hyundai csehországi gyártóüzemében, ahol korlátozott mennyiségben, mindössze 800 darab ilyen modell készül. Ebből a mennyiségből 620 példányt kizárólag a Hyundai Motor Europe, a maradék 180 példányt pedig a Hyundai Motor Company Australia fog értékesíteni. 

Az i30 N Drive-N Limited Edition fejlesztése érdekében a Hyundai a jelenlegi i30 N modellt a piaci visszajelzések, a média visszajelzései és a Hyundai N rajongóinak közössége inspirációi alapján fejlesztették tovább. Az exkluzív kiadás két karosszériaváltozatban – kompakt vagy Fastback – és két karosszériaszínben – Phantom Black Pearl és az új Serenity White Pearl – érhető el. Az i30 N Drive-N Limited Edition manuális sebességváltóval vagy a még sportosabb vezetési élmény érdekében N DCT-vel, a Hyundai saját fejlesztésű nyolcfokozatú, nedves típusú duplakuplungos sebességváltójával érkezik.

Az i30 N Drive-N Limited Edition alapfelszereltsége a Performance csomag. A 280 lóerő mellett a motor lapos teljesítménygörbét tesz lehetővé, amely nagyobb nyomatékot és teljesítményt generál alacsonyabb fordulatszámon és a hétköznapi vezetési helyzetekben kihasználja a motorban rejlő lehetőségeket. Az új i30 N-hez hasonlóan az i30 N Drive-N Limited Edition N DCT változata a még sportosabb élmény érdekében három N teljesítményfunkciót tesz lehetővé: N Power Shift, N Grin Shift és N Track Sense Shift. Az N Grin Shift (NGS) gomb használatával az autó 20 másodperc erejéig további 10 LE „löketet” kap.

Az i30 N Drive-N Limited Edition külső és belső megjelenését az új i30 N modelltől örökölte, hogy ugyanazt a szórakoztató vezetési élményt nyújtsa egy exkluzívabb csomagban. A 19 colos, kovácsolt könnyűfém keréktárcsákat sötétbronz matt felülettel látták el, amelyet a fekete Hyundai márkajelzések, elöl, hátul és oldalt speciális matricák és a sárvédőkön két dedikált sötétbronz Drive-N logó egészít ki. Az i30 N Drive-N Limited Edition logóin az N modellek otthonának, a németországi nürburgringi Hyundai Motor Europe Tesztközpontnak a GPS-koordinátái is láthatók. A Hyundai nagyteljesítményű autóit 2011 óta a Nürburgring-Nordschleife kanyarjain fejlesztik, tesztelik és csiszolják.

Minden autó belső terét egyedi számozott jelvénnyel látták el, amely a korlátozott mennyiségben, összesen 800 darabban elfoglalt helyét jelzi. Bőr helyett piros varrással ellátott Alcantara borítja a kormányt, a sebességváltó kart, a kartámaszt és a kéziféket. A belső teret díszítő minden betét piros színt kapott. Ez vonatkozik az első és hátsó biztonsági övekre, a kormánykerék N gombjaira, az új mintájú N Light Seats betétekre és varrásokra. Az i30 N Drive-N Limited Edition exkluzív padlószőnyegekkel is rendelkezik, speciális feliratokkal.

A vadonatúj megjelenés mellett az i30 N Drive-N Limited Edition is teljes felszereltséggel rendelkezik. A csomag hátsó merevítő rudat, üvegtetőt és a Hyundai Smart Sense aktív biztonsági funkciók széles listáját is tartalmazza. Az i30 N alapfelszereltségéhez tartozó biztonsági funkciókon felül a kézi sebességváltóval szerelt i30 N Drive-N Limited Edition holttérfigyelővel és hátsó keresztirányú ütközés-figyelmeztetéssel is rendelkezik, míg az N DCT limitált kiadásban a holttér-ütközésmegelőző rendszerek, így pl. a Hátsó oldairányú ütközésmegelőző rendszer is rendelkezésre áll. A fokozott kényelem érdekében az rajongók a fűtött kormánykereket, a nagy, 10,25 colos AVN érintőképernyőt és a vezeték nélküli telefontöltőt is használhatják.

A Hyundai N szlogenje: „Soha ne csak vezess”. Ez az állítás megragadja az N gondolkodásmódját és szellemiségét: Tégy többet, mint egyszerűen vezess. Élvezd ki minden másodpercét. Ennek érdekében a Hyundai N modellekben található nagyteljesítményű motorokat gyors reakcióképességre és kiváló teljesítményre hangolták. Ez az erőkifejtés megmutatja az ügyfeleknek, hogy a vezetés nemcsak a cél eléréséről szól, hanem izgalmas is lehet.

A Hyundai N a Namyang rövidítése, ahol a Hyundai Motor globális kutatási és fejlesztési központja található Koreában. Az 1995-ben megnyílt Namyang Fejlesztőközpont a vállalat globális kutatási és fejlesztési hálózatának szíve, a Hyundai N szülőhelye, ahol az i30 N is megszületett. Az N egyben a Nürburgring rövidítése is. A Hyundai nagyteljesítményű technológiáit a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő versenypályáján, a Nürburgring-Nordschleifén tesztelik és fejlesztik tovább.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei