A Hyundai csoport idén 17 iF Design kitüntetést kapott

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy 17 díjat kapott az idei Nemzetközi Fórum (iF) Design Award versenyén, ami a dél-koreai autógyártó modelljei „kiválóságát" bizonyítja.

A Hyundai Motor vállalat, a Hyundai független Genesis luxusmárkája és a Hyundai kisebbik leányvállalata, a Kia vállalat a csoport sajtóközleménye szerint 17 iF Designdíjat nyert öt kategóriában: termék, professzionális koncepció, belsőépítészet, kommunikáció és felhasználói felület.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy olyan életstílusú mobilitási márkaként ismertek el bennünket, amely erős érzelmi kapcsolatokat alakít ki az emberek és a járművek között azáltal, hogy nagyobb értéket teremt ügyfeleink mindennapi életében” – mondta Sang Yup Lee, Hyundai Global Design Center ügyvezető alelnök vezetője. „Globális tervezőcsapatunk mérnökeinkkel kéz a kézben dolgozott, hogy szenvedélyt és tudást öntsön minden termékbe, koncepcióba, helyszínbe és kommunikációs vállalkozásba, azzal a céllal, hogy megosszuk márkánk értékeit."

Az iF Design Award termékága különböző kategóriákat foglal magában, beleértve az autókat/járműveket, szabadidőt, számítógépet, világítást, bútorokat és még sok mást. Az autók/járművek kategóriában az iF Design Award díjjal jutalmazták a Hyundai Motor Staria egyterűjét, amely tavaly debütált és a Hyundai globális versenyképességét erősíti meg a termék formatervezés terén. Külső megjelenése futurisztikus űrhajóra emlékeztet, belső tere pedig tágas és kényelmes utazást biztosít a vezető és utasai számára. Az alacsonyabb övvonalak és a panorámás oldalablakok a hagyományos koreai „Hanok” építészetből merítenek ihletet, így az utasok úgy érezhetik, mintha a külső jelenetek a jármű belsejének kiterjesztései lennének.

A Hyundai SEVEN, az új elektromos hobbiterepjáró járműkoncepció, amit 2021 novemberében az Los Angelesi AutoMobility kiálltáson mutattak be, a professzionális koncepciók kategóriájában érdemelt díjat. A SEVEN koncepció új korszakot hirdet az IONIQ márka, a Hyundai dedikált akkumulátoros elektromos járművek számára. A SEVEN áramvonalas arányai és nyújtott tengelytávja a Hyundai Group E-GMP platformrendszerét használja arra, hogy megkülönböztesse magát a belsőégésű motorral hajtott hagyományos hobbiterepjáróktól. A SEVEN belső felépítése nagyobb szabadságot és kényelmet biztosít az utasok számára, míg a bútorszerű ülések és jellemzők prémium lounge élményt nyújtanak.

Az IONIQ 5-alapú robotaxi szintén a professzionális koncepciók kategóriájában szerzett elismerést. A díjnyertes, teljesen elektromos IONIQ 5 taxiváltozata a 4. szintű autonóm vezetési érzékelők optimális integrációját mutatja be. Miközben az érzékelőkészlet jól látható az IONIQ 5 külsején, ami megkülönbözteti a vezető által irányított IONIQ 5-től, a technológia esztétikusan harmonizál a karosszériával.

A 2021 áprilisában a koreai Puszan városában nyitott Hyundai Motorstudio Busan a vállalat hatodik márkaélménykomplexuma, tervezését pedig a városi hidak ihlették. A Hyundai Motorstudio Busan egy függesztett építészeti szerkezetet használ 600 méteres acélkábelekkel, amelyek minimalizálják az épület oszlopainak számát. A helyszín a Hyundai Motor gyártóüzemeiből visszamaradt újrahasznosított anyagok és halászhálók felhasználásával is támogatja a fenntartható építészet megvalósíthatóságát.

A termékek kategóriájában a Hyundai Staria egyterű mellett a Kia EV6 teljesen elektromos crossovere és a Genesis GV60 tisztán elektromos hobbiterepjárója is iF díjat kapott. A szervezet emellett többek között díjazta a Hyundai életstílus-márkája, a Hyundai Collection termékeit is, mint pl. a kisállat-hordozót, illetve a mágnessel bárhová rögzíthető esernyőjét is. 

Idén a versenyre több mint 11 ezer pályamű érkezett 57 országból, és a design területén elért kiemelkedő eredmények sorát mutatja be. A világ 23 országából összesen 75 dizájnszakértő gyűlt össze, hogy egy digitális online előválogatás után bírálja el azt az 5424 pályaművet, amely bekerült a szűkített listára. Az iF Design díjat 1954-ben a hannoveri iF International Forum Design GmbH, a világ egyik vezető független tervezőintézménye alapította. Az iF Design Award Night 2022 díjátadó ünnepségre a tervek szerint május 16-án kerül sor a berlini Friedrichstadt-Palastban. 

Forrás: hyundai.news, koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei