A Hyundai IONIQ 5 bejutott a Japán Év Autója döntőjébe

A Hyundai idén elektromos kínálatának zászlóshajóival visszatért a régen elhagyott japán piacra, ahol a tisztán elektromos IONIQ 5 modellt máris beválasztották az idei év legjobb autói közé, amelyek az Év Autója díjért fognak küzdeni.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy az IONIQ 5 teljesen elektromos középkategóriás crossoverét a 2022-2023-as Japán Év Autója (JCOTY) 10 legjobb autója közé választották. A 48 jelölt közül 11 modellt választottak az év 10 legjobb autója közé, amelyek decemberben egy tesztvezetés-sorozaton versengenek meg az Év Japán Autója díjért.

Az IONIQ 5 2021 februárjában debütált a Hyundai Motor IONIQ villanyautó-termékcsaládjának első modelljeként. A Hyundai Motor Elektromos Globális Moduláris Platform (E-GMP) architektúrájára épülő autó nagy teljesítményt, ultragyors töltést, V2L (Vehicle-to-Load) funkciót, valamint fejlett csatlakozási lehetőségeket és különféle vezetőtámogató funkciókat kínálva fokozza az autós élményt mindenki számára.

A Hyundai Motor 2022 februárjában lépett be Japán személygépjármű-piacára az intelligens, fenntartható és a mobilitás szabadságát követve a „Haladás az emberiségért” víziójával. Ezen túlmenően a „Hyundai Mobility Japan” vállalatot azért hozták létre, hogy a folyamatosan fejlődő piac élére állva biztosítson zéróemissziós járműveket, amelyek online platformokon érhetőek el, ahol az értékesítés a vevőszolgálattal összekapcsolódik és különféle mobilitási szolgáltatásokat nyújtanak japán ügyfelek számára.

Korábban az IONIQ 5 már számos rangos nemzetközi elismerést érdemelt ki, többek között a Világ Év Autója, A Világ Év Elektromos Járműve, A Világ Év Autója Legjobb Formatervezése, Az Év Német Autója, az Egyesült Királyság Év Autója díját, az Auto Express Év Autója, az Auto Bild Legjobb Importautója stb. A modell a 2021/2022-es Év Legjobb Autója díjátadón is elnyerte a fődíjat.

Az immár 43. évfordulóját ünneplő Japán Év Autója címet azzal a céllal hozták létre, hogy Japán motorizációját előremozdítsa és tájékoztassa a fogyasztókat a legújabb modellekről és technológiákról. A díjat a Japán Év Autója Végrehajtó Bizottság működteti és a válogatást a japán hazai autópiacon az előző év november 1-jétől folyó év október 31-ig bevezetett járművek között végzik.

A 2022-2023-as év Japán Év Autója 10 legjobb autói között a Hyundai IONIQ 5 mellett találjuk a Suzuki Alto, a Nissan X-Trail, a Nissan Fairlady Z, a Mazda CX-60 e-SKYACTIV D, a Renault Arkana, a Toyota Crown, a Nissan/Mitsubishi Sakura/eK Cross EV, a Honda Civic e:HEV/Civic Type R, a BMW iX és a Range Rover modelleket. A díj végső nyertesét decemberben hirdetik ki.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei