Nyilvánosságra hozták az új Hyundai Grandeur műszaki adatait

A Hyundai Motor nyilvánosságra hozta hetedik generációs Grandeur globális zászlóshajó modelljének műszaki adatait, amely a kiválasztott globális piacokon 2023 második negyedévétől kerül forgalomba.

A vadonatúj Grandeur a híres típus presztízsének és prémium minőségének örökségét viszi tovább 1986-os debütálása óta, miközben a modellt merész stílussal, valamint a legújabb innovációkkal és felszerelésekkel frissítették, hogy kiváló vezetési teljesítményt és menetkényelmet biztosítson vezetője és az utasai számára.

A vadonatúj Grandeur olyan formatervvel születik újjá, amely a művészet és a technológia lenyűgöző fúziójával túlmutat a generációkon és a preferenciákon. A prémium limuzin 5 035 mm-es hosszával 45 mm-rel túlnő az előző generáción. A 10 mm-rel hosszabb tengelytáv és az 50 mm-rel hosszabb hátsó túlnyúlás révén a vadonatúj Grandeur kecsesen hordozza új arányait a tágasabb belső térrel együtt.

A modell külső dizájnja nemcsak arányosan szép, hanem simán formázott is, ihletet merítve a Hyundai Motor jövőbeli mobilitás terén végzett munkájából. Az autó alacsonyabb magassága, hátratolt burkolata és C-oszlopai dinamikus és egyedülállóan prémium stílust közvetítenek. A vadonatúj Grandeur fényszóróitól a hátsó lámpájáig sima oldalsó karosszériaelemeket és letisztult jellemzőket visel. A kifinomult megjelenést leginkább a keret nélküli ajtók és az automatikusan süllyeszthető ajtókilincs hangsúlyozza. Egyetlen jellegzetes vízszintes nappali menet- és helyzetjelző fény húzódik végig a limuzin elején, és merészen jelzi a jármű érkezését.

A vadonatúj Grandeur belső terét minimalista megközelítéssel tervezték, amely az ergonómiára, az intuitív technológiákra és a felhasználói kényelemre helyezi a fő hangsúlyt, hogy olyan tágas, mégis prémium érzetet biztosítson, amely a kényelmet és a pihenést segíti elő. Az átfogó architektúra a műszerfalról áramlik. A műszerpult díszítésére használt hangulatvilágítás különféle helyzetekben különféle színeket bocsát ki magából, így például gyújtásra, a vezetési módokhoz és a hangfelismerés kezelésekor, ami tovább fokozza az autóhoz való kapcsolódás és a vezetési élményben való részvétel érzését.

A középkonzol lenyűgöző, 12,3 colos, integrált navigációs rendszerrel ellátott műszeregységgel rendelkezik, amely ergonomikusan és harmonikusan helyezkedik el a 10,25 hüvelykes, teljes érintőképernyős légkondicionáló vezérlője fölött, csúcstechnológiás megjelenést és érzetet biztosítva. Eközben az egyküllős kormánykerék az első generációs Grandeur emlékeit idézi és különféle vezérlőket integrál a kényelem növelése érdekében, valamint a kürtburkolatra helyezett LED lámpáinak fényei a vezető jármű működésével és hangfelismerésével együtt változnak.

Ezen túlmenően, az elektronikus váltókar mostantól a kormánykerék mögött, a kormányoszlopon helyezkedik el, így lehetővé teszi az intuitív kezelést a váltási irány és a menetirány összehangolásával. A váltókar áthelyezése letisztult megjelenést kölcsönöz a középkonzolnak és javítja a belső tér használhatóságát.

A vadonatúj Grandeur belső díszítéseit és színeit a természetben található árnyalatok és minták, valamint a hagyományos koreai dekoráció ihlette, miközben a környezetbarát anyagok, például a bambuszalapú színes bevonat és a természetes növényi festéssel megmunkált bőr használatával kiküszöböli a mesterkéltséget.

A prémium limuzinok utasainak elvárásai szerint a vadonatúj Grandeur különféle korszerű biztonsági és kényelmi felszerelésekkel is el van látva, köztük olyanokkal is, amelyek potenciális egészségügyi előnyökkel járnak. Az ülések és felületek, amelyeket az utasok gyakran érintenek, antibakteriálisan kezelt anyagokból készülnek. 

A modell emellett a legmodernebb Hyundai Smart Sense biztonsági felszereléseket is tartalmazza, mint az Ütközéselkerülő Asszisztens 1.5 (FCA 1.5), a Hátrameneti Ütközéselkerülő Asszisztens (PCA), a Holttérfigyelő Monitor (BVM) és a Biztonságos Kiszállássegéd (SEA). A távvezérelt intelligens parkolási asszisztens segít a vezetőnek kiszállni és elhagyni a szűk parkolóhelyet. Ezenkívül a tolatási manőverek során a vadonatúj Grandeur Tolatási Segédlámpája úgy világít, hogy értesítse a többi autót és gyalogost a tervezett útvonaláról.

A vadonatúj Grandeur az ügyfelek nyugodt, csendes belső tér iránti igényeit helyezi előtérbe, amelyet a hangszigetelt üveg, az elválasztó szőnyeg és a zajszűrő gumiabroncsok tesznek lehetővé. Ezen kívül dönthető üléseket és elektromosan vezérelhető ablakfüggönyöket is elhelyeztek a második sor utasai számára.

A vadonatúj Grandeur kétféle motorral érkezik a piacra. A 3,5 literes GDi motorváltozat 300 LE maximális teljesítményt és 358 Nm maximális nyomatékot biztosít, míg az 1,6 literes benzines T-GDI hibrid erőforrás 180 lóerős maximális teljesítményt és 265 Nm maximális nyomatékot kínál. A vadonatúj Grandeur hibrid változata az E-Motion Drive összefoglaló néven különböző üzemmódokat kínál: az E-Comfort Drive mód a simább vezetési élmény érdekében, valamint az E-Dynamic Drive mód, amely dinamikus és stabil teljesítményt tesz lehetővé gyorsításkor és kanyarodáskor.

A vadonatúj Grandeur az első olyan modell, amely a Hyundai Motor új Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) infotainment rendszerét kapta meg, új fejezetet nyitva az intelligens mobilitás élményében. Az újonnan bemutatott ccNC navigációt, a műszerpultot és a Head-up kijelzőt (HUD) egy zökkenőmentes grafikus felhasználói felületbe integrálja. A limuzin fejlett autós hangélményt is kínál. A Bose prémium hangrendszer a kifejezetten a Grandeur számára hangolt „South True” algoritmussal kombinálva a kevésbé minőségi médiaforrásokat (például MP3-akat) kiváló minőségű hanggá alakíthatja, a Bose Centerpoint 360 térhatású hangtechnológiája pedig még magával ragadóbb hangélményt biztosít a járműben. 

„A legújabb Grandeur évekig tartó alapos fejlesztésen ment keresztül azért, hogy egy olyan innovatív modellé váljon csúcstechnológiás jellemzőkkel és részletekkel, amelyek a 36 éve épített márkaörökség méltó részét képezzék” – mondta Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor Group vezérigazgatója. Az autógyártó közleménye szerint a múlt hónapig már több mint 109 ezer előrendelést adtak le az autóra Dél-Koreában. A Hyundai jövőre 119 ezer darab Grandeur eladását tűzte ki célul.

Az autógyártó tájékoztatása szerint elsőként a benzines és annak LPG gázos változatait vezetik be a piacra, az 1,6 literes T-GDI benzines hibrid modell konkrét bevezetési időpontjáról a jövőben fognak dönteni. A vadonatúj Grandeur árlistája 37 millió vontól 46 millió vonig (kb. 11 és 13,75 mFt) terjed. Az új Grandeur várhatóan 2023 második felében jelenhet meg Koreán kívül. 

Forrás: hyundai.com, koreaherald.commotorgraph.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei