A Hyundai Motorsport kettős győzelmekkel zárta a hétvégét

A Hyundai Motorsport a hétvégén a világ több pontján is hatalmas sikereket ért el, amikor Bahreinben Michelisz Norbi és Mikel Azcona, a Japán-ralin pedig Thierry Neuville és Ott Tanak révén kettőd győzelmeket ünnepelhetett. 

Bahreinben a BRC Racing Team tovább növelte előnyét a WTCR mindkét bajnoki tabellájának élén, miután Mikel Azconával és Michelisz Norberttel megnyerte az 1. és a 2. futamot is. A csapat emellett lenyűgöző pole pozíciót szerzett az Elantra N TCR versenyautójával a Bahreini Nemzetközi Versenypálya rekkenő hőségében.

Az 1. futam lámpafényei között a BRC Hyundai N Squadra Corse pilótája, Mikel Azcona rajt-cél győzelmet aratott és negyedik győzelmét szerezte meg ebben a szezonban. „Bahrein fantasztikus hétvége volt számunkra” – mondta Azcona. „Csodálatos volt újabb győzelmet aratni az 1. futamon, sok fontos pontot szereztünk ezzel."

Csapattársa, Michelisz Norbert negyedikként kvalifikálta magát az időmérőn, de a rajtvonalról fantasztikusan startolt el, így a második pozíciót vívta ki magának, ahol egészen a kockás zászlóig maradt. „Ez a hétvége olyan, mint egy álom, csodálatos volt” – mondta mosolyogva Norbi. „Az autó remekül ment az 1. futamon és nagyon boldog voltam, hogy újra a dobogóra állhattam."

A csapat győzelmi menetelése a 2. futamon is folytatódott, miután Norbi a nyitókörben öt helyet javítva megszerezte a második pozíciót. Az előtte haladó autó nyomában volt egészen addig, amíg végül az ötödik körben átvette a vezetést. Ez volt Norbi első győzelme a 2022-es szezonban. „Tudtam, hogy minden lehetőségem megvan a mai verseny megnyerésére, mert láttam, hogy egy kicsit gyorsabb vagyok, mint az előttem lévő autó" – magyarázta Norbi. – Kivártam az én időmet és ez jól sikerült.”

Csapattársa, Mikel Azcona a tizedik rajthelyről végül az ötödik helyen végzett, ám a verseny után egy versenyző büntetésének köszönhetően végül a negyedik helyre került. „Ez egy nagyon pozitív verseny volt, sokat tudtam előzni és néhány pozíciót tudtam javítani, amivel végül a negyedik lettem" – mondta Azcona.

Mindeközben a Hyundai Motorsport másik csapata a felkelő nap országában, Japánban bizonyította a Hyundai i20 WRC versenyképességét azzal, hogy a Japán-rali utolsó, esős napján lenyűgöző kettős győzelmet ért el. A Hyundai színeiben Thierry Neuville keményen megküzdött a nehéz tereppel azért, hogy a 2022-es WRC szezon második győzelmét elérje. „Fantasztikus érzés ez a győzelem!" – mondta Neuville. „Nem volt könnyű hétvége, sőt, a szezon sem, de ezzel az eredménnyel zárni hihetetlen, és megmutatja, hogy a teljesítményünk megvan.”

Ott Tanak a Hyundai Motorsport kötelékében teljesített utolsó versenyén elért második helyezésével bebiztosították az idei szezon nyolcadik dobogós helyét. „Jó érzés ezen a dobogón zárni a szezont” – mondta Tanak. „Rendkívül nehéz körülmények voltak a verseny végén és összességében megerőltető volt ez a rali. Kihoztuk azt az eredményt, amit ezen a hétvégén lehetett és már nem volt mit tennünk."

A Japánban elért kettős győzelem a Hyundai Motorsport számára történelmi jelentőségű, számos figyelemre méltó mérföldkövet hozott. Ez a csapat 25. győzelme, amióta 2014-ben csatlakozott a WRC versenysorozatához és az első két pozícióval a 99. és a 100. egyéni dobogós eredményüket érték el. A Szardínián, Finnországban, Belgiumban és Görögországban aratott sikereket követően a Hyundai először tudott öt győzelmet szerezni egyetlen szezonban.

A versenyt összefoglalva Julien Moncet a következőket mondta: „A Japán-rali az elejétől a végéig hihetetlen verseny volt, rengeteg történettel és beszédtémával. Thierry a nehéz körülmények között is megőrizte a vezetést és megszerezte második győzelmét a szezonban. Ott pedig egy pozíciót feljebb lépve a második helyen végzet utolsó ralijukon a Hyundai Motorspor kötelékébenl. A három közös szezonunkat követően sok sikert kívánunk nekik a jövőre nézve!” – majd hozzátette: „Ez a győzelem megadja nekünk a szükséges pozitív lendületet ahhoz, hogy 2023-ban még erősebben térjünk vissza. A csapatnak most minden eszköze a kezében van ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljon, ami az egyetlen és kizárólagos célunk.”

WTCR összefoglaló:

WRC összefoglaló:

Forrás: motorsport.hyundai.com, motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei