A Hyundai Motorsport bemutatta 2023-as versenyzőit

A Hyundai Motorsport nyilvánosságra hozta a 2023-as FIA Rali-világbajnokság (WRC) négyszemélyes, három autós felállását, amelyben új és visszatérő arcok versenyeznek rali élvonalában a vállalat tizedik szezonjában 

A vállalat korábban már megerősítette Thierry Neuville részvételét, most ehhez egy teljes szezonra a finn pilóta, Esapekka Lappi is csatlakozik. A 2017-es Finn-rali győztese a 2022-es részidős versenyben három dobogós helyezést ért el, a harmadik helyen végzett a havas Svédországban, a murvás Finnországban és aszfalton Ypresben. A harmadik Hyundai i20 N Rally1-ees versenyautón a nagy tapasztalattal rendelkező spanyol Dani Sordo és az ír Craig Breen osztozik.

Sordo a Hyundai Motorsportnál dolgozik a vállalat WRC pályafutásának első szezonja óta és jelentős szerepet játszott annak növekedésében és fejlődésében. Breen eközben korábban 2019 és 2021 között volt a csapatnál és négy dobogós helyezést ért el.

„A 2023-as WRC-felállásunkban a tapasztalat volt az első számú prioritás” – nyilatkozta Hyundai Motorsport elnöke, Sean Kim. „Thierry-vel, Esapekkával, Danival és Craiggel a pilóták erős kombinációja áll rendelkezésünkre, akik elvezethetnek minket egy új szezonba. A 2022-es bajnokságot a Japán-rali 1-2-es eredményével zártuk, de jövőre új vetélytársainkkal nézünk szembe. Teljes mértékben elvárjuk pilótáink tapasztalatától és tehetségétől, hogy minden versenyen a legmagasabb szinten teljesítsünk.”

 „Örülünk, hogy bemutathatjuk a 2023-as WRC-szezon teljes versenyzői összeállítását, három autós felállással és négy tapasztalt legénységgel” – mondta Julien Moncet csapatigazgató-helyettes. „Ismerjük Thierry teljesítménypotenciálját és étvágyát a versenyzői címért folyó harcban. Mivel Esapekka teljes idejű pilótaként csatlakozik a csapathoz, olyan versenyzői felállással rendelkezünk, amely minden versenyen és minden talajon a legjobb pozíciókért versenyezhet. A harmadik autón Dani osztozik – aki tökéletes csapatjátékos és megbízható pilóta; az elmúlt hat versenyen öt dobogós helyezést ért el, ami mindent elmond róla. Craig motiváltan tér vissza a csapathoz és irigylésre méltóan tehetséges pozíciót biztosít Thierry és Esapekka támogatására."

 Thierry Neuville így nyilatkozott: „Jó hangulatban és fokozott motivációval tekinthetünk a 2023-as szezon elé, hiszen tudjuk, erős és tapasztalt csapatunk van. Esapekka nagyszerűen kiegészíti csapatunkat és biztos vagyok benne, hogy fontos perspektívát hoz a csapatnak. Az is jó, hogy Craig visszatért, aki egy harmadik autón osztozik Danival. Ismerős arcok és az vérfrissítés jó kombinációja, amely biztos vagyok benne, hogy új lendületet ad nekünk, amikor az új szezont megkezdjük.”

„Az élet tele van meglepetésekkel!” – tette hozzá Esapekka Lappi. „Nem számítottunk arra, hogy lehetőséget kapunk a Hyundai Motorsporttól és egy teljes WRC-programot végig csinálhatunk. Ez valóban egy álom és egy egyedülálló lehetőség; nagyon örülünk, hogy csatlakozhatunk a Hyundai Motorsport családjához. A csapat a 2022-es szezon során megmutatta, hogy a szezon alatt is sokat képes fejleszteni az autón és minden talajon van esélye a győzelemre. A már hallottak alapján 2023 nagyon ígéretesnek tűnik. Tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg munka vár még ránk és sokat kell adnunk az egész csapatnak. Szeretnék köszönetet mondani a Hyundai Motorsportnak a belénk vetett bizalmukért; mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk és elérjük közös céljainkat.”

„A döntés, hogy ismét aláírok a Hyundai Motorsporthoz, egyértelmű és könnyű volt számomra; tíz év alatt egy családdá váltunk. Ez az én csapatom, ahová tartozom. Felajánlottak még egy szezont, amelyben megoszthatom a harmadik autót egy másik csapattal, ami megfelel személyes preferenciáimnak. Motivált vagyok, hogy támogassam a csapatot és a többi versenyzőpárost, amennyire csak tudom." – mondta Dani Sordo.

„A Hyundai Motorsporthoz való csatlakozás a 2023-as WRC-szezonra valódi hazatérés számomra” – nyilatkozta Craig Breen. „Nagyon emlékezetes eredményeket értünk el együtt a múltban, köztük több második helyezést is, így remélhetőleg sikerül még egy lépéssel tovább jutnom. Érdeklődéssel követtem a csapat előrehaladását és fejlődését ebben a szezonban és látom, milyen lendületet vettek fel. Egy olyan gyártói csapat támogatása, mint a Hyundai különleges, és biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban még több okunk lesz az ünneplésre.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei