A Hyundai több mint ezer üzemanyagcellás buszra kapott megrendelést

A Hyundai a dél-koreai környezetvédelmi minisztériummal, a szöuli fővárosi önkormányzattal, az SK E&S-vel és a Tmap Mobility-vel együtt olyan szándéknyilatkozatot írt alá, amely szerint a szöuli buszok hidrogénüzeművé átalakítása révén a város a hidrogénmobilitás vezetőjévé válik.  

A megállapodás értelmében a szöuli városvezetés több mint 1 300 darab tömegközlekedési járművét, köztük 300 repülőtéri buszt tervez hidrogénüzemű buszokká alakítani 2026-ig. Ezenkívül öt kifejezetten buszok számára alkalmas hidrogéntöltő-állomást is létesítenek. A környezetvédelmi minisztérium a hidrogénbuszokra váltáshoz adminisztratív és pénzügyi támogatást is ígért.

A Hyundai Motor alacsonypadlós és magaspadlós hidrogénbuszokat is szállítani fog, beleértve a repülőtéri buszokat is, amelyekkel támogatja Szöul azon célját, hogy 2026-ra teljes mértékben hidrogénüzemű buszokra álljanak át. Az SK E&S erőfeszítéseket tesz a cseppfolyósított hidrogén stabil termelésének és ellátásának biztosítására, valamint a töltési infrastruktúra kiépítésére. A Tmap Mobility pedig együttműködik annak érdekében, hogy felgyorsítsa a meglévő buszok, köztük a repülőtéri buszok átalakítását hidrogénbuszokká.

„Folyamatosan haladunk előre a hidrogénüzemű haszongépjárművek, például buszok és teherautók fejlesztésével és különféle termékcsaládokat vezetünk be a piacon. A körkörös hidrogén értékláncot a hidrogén hazai termelésének biogázalapú felhasználásával támogatjuk” – mondta Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor vállalat vezérigazgatója. 

A Hyundai Motor által biztosított élenjáró hidrogénbuszok feltöltési ideje kevesebb, mint 30 perc, rövidebb, mint az elektromos buszoké, hatótávolságuk pedig meghaladja a 600 km-t, hasonlóan a belsőégésű motorral szerelt haszonjárművekhez, így a meghajtás alkalmas tömegközlekedési eszközökhöz, így buszokhoz is. A városi buszok mellett a hidrogénüzemű buszok is hozzájárulnak a buszközlekedés környezetszennyezésének csökkentéséhez. A Hyundai Motor 2020 óta szállít hidrogénüzemű buszokat Szöul városának városi buszként és még ebben az évben tervezi, hogy magaspadlós hidrogénbuszokat reptéri buszként is üzembe állítanak.

A Hyundai Motor tervezi üzemanyagcellás gyártási kapacitásának bővítését, hogy biztosítani tudja a hidrogénüzemű buszok időben történő leszállítását, valamint emellett nagyobb erőfeszítéseket tesz a technológia kutatás-fejlesztésére és technológiai innovációira. Ezzel párhuzamosan a Hyundai Motor aktívan részt vesz a koreai hidrogén-ökoszisztéma kialakításában, ezen belül egy tiszta, biogázt hasznosító, napi 500 kg kapacitású hidrogéntermelő létesítmény megépítésével.

Forrás: hydrogen-central.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei