Hivatalos képeken a vadonatúj Hyundai Santa Fe

A Hyundai Motor tegnap bemutatta gyökeresen átalakított vadonatúj Santa Fe modelljét, amely ötödik generációjába lépve továbbviszi jellegzetes természetes és a városi vonzerejét, miközben a big data által formált legújabb szabadtéri életmódtrendek mentén jelentősen átalakult.

A Santa Fe 2018 után végrehajtott első teljes modellváltása alkalmával a Hyundai Motor egy nem szokványos életstílus-alapú formatervezési tipológiai megközelítést alkalmazott azért, hogy maximalizálja a hátsó rakodóképességet és egyben jobban alkalmazkodjon a vidéki és városi tevékenységekhez. Ennek eredményeként az új modell erőteljes és robusztus, mégis finoman részletezett külső dizájnnal és tágas, sokoldalú belsővel büszkélkedhet, amely a megnövelt csomagtérajtó nyitottságából fakad, így a felhasználóknak teraszszerű teret biztosítanak, amikor és ahol szükségük van rá.

„A vadonatúj Santa Fe egy olyan hobbiterepjáró, amely tökéletes egyensúlyt talál a városi élet és a természetben való kikapcsolódás között, valamint mindent megad a zsúfolt családi programok útvonalaitól egészen az autós kempingezésekig” – mondta SangYup Lee, ügyvezető alelnök és a Hyundai Global Design Center vezetője. „Hosszabb tengelytávjával, tágas belső terével és teraszszerű csomagtérajtajával az új Santa Fe a SUV-lét erősségeire támaszkodik, hogy minden eddiginél nagyobb sokoldalúságot és prémium vásárlói élményt kínáljon.” 

A vadonatúj Santa Fe dobozos formáját és jellegzetes sziluettjét a hosszú tengelytáv és a széles csomagtérajtó adja. A jármű első kialakítása a magas motorháztetővel, a H-alakú fényszórókkal és a merész, éles sárvédőkkel a nagyság érzetét kelti. A H-alakú fényszórók harmonizálnak a H-motívummal ellátott alsó első kialakítással, hogy ezzel is fokozzák a vizuális teljességet. A H alakú dizájnelemek újraértelmezik a Hyundai „H” emblémáját is.

Oldalról tekintve a meghosszabbított tengelytáv merész tetővonalat, a sárvédők körül erőteljes terjedelmet, élesen meghatározott kerékíveket, rövidített első túlnyúlást és 21 colos kerekeket tartalmaz, amelyek mindegyike robusztus, kalandos megjelenést kölcsönöz ennek a hobbiterepjárónak. A megnövekedett csomagtérajtónak köszönhetően a hátsó rész egyszerűbb, így egyensúlyban van az általános külső kialakítással. A H-alakzatú hátsó lámpák harmonizálnak az első H lámpatestekkel és jellegzetes Santa Fe jelenlétet biztosítanak az úton, legyen az nappal vagy éjszaka.

A vadonatúj Santa Fe utastere bőséges teret kínál a kalandorok és felszereléseik számára, így bőséges életteret kínál a könnyed szabadidős életformához. A kényelmesebb csomagtérajtó tágas belső teret hoz létre, nyitott állapotában hátul teraszszerű érzéssel. A teljesen lehajtható második és harmadik sor ülései kategóriaelső belső teret biztosítanak. Mindezek az attribútumok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a lehető legegyszerűbb módon élvezhessék a szabadban eltöltött időt.

Ez a funkció a vadonatúj Santa Fét városi környezetben is a hely sztárjává teszi, lehetővé téve a fiatal családok számára, hogy a hátsó részt változatos célra használják fel, így például élelmiszervásárlásra, lakásfelújítási projektekhez, sportolásra és rekreációra, kertészkedésre, családi kirándulásokra és akár kisállatok szállítására is.

A kifinomult belső tér kellemes meglepetést kínál, kontrasztot alkotva a robusztus külső megjelenéssel. A belső kialakítás a vízszintes és függőleges vonalakat hangsúlyozza, a műszerfalon és a szellőzőnyílásokon végigfutó H-motívumos dizájnnal, amely fokozza a nyitottság érzetét és egyedi érzékiséget teremt. A vadonatúj Santa Fe belső kifinomultságát számos csúcstechnológia példázza, beleértve az íves panorámakijelzőt és a kettős vezeték nélküli mobiltöltést is. Az ívelt kijelző összekapcsolja a 12,3 hüvelykes digitális műszeregységet az infotainment rendszerrel, ezáltal javítva a vezető ellenőrzését, miközben egyben a luxus érzetet nyújtja.

Emellett az élénk színű ülések és a tetőkárpit a tágasság érzetét keltik, míg a puha tapintású famintás díszítés és a finom hímzéssel ellátott Nappa bőrülések kifinomult stílust teremtenek. Az új Santa Féban számos fenntartható anyagot is alkalmaztak. A velúr tetőborítás, az autószőnyegek, valamint a második és harmadik sor üléstámlái újrahasznosított műanyagból készülnek, míg a műszerfal és az ajtókárpit burkolatai környezetbarát műbőrből készülnek.

A természetes fény által ihletett belső és külső színek a vadonatúj Santa Fe egyedi stílusát emelik ki, ihletet és vitalitást hozva a hétköznapi élethez és kalandokhoz a városban és a szabadban egyaránt. A vadonatúj Santa Fe világpremierje várhatóan augusztus 8-án lesz a Hyundai YouTube-csatornáján.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei