A Hyundai csoport az Exide vállalattól szerzi be indiai akkumulátorait

A Hyundai Motor és a Kia vállalatok stratégiai együttműködési megállapodást kötöttek az Exide Energy Solutions, egy vezető indiai akkumulátorgyártó vállalattal, amely az autógyártók villanyautós bővülési terveinek részeként valósult meg. 

A megállapodás aláírási ceremóniájára a Hyundai Motor Group dél-koreai Namyang Kutatási és Fejlesztési Központjában került sor, amelyen részt vett Heui Won Yang, a Hyundai Motor és a Kia Kutatási és Fejlesztési részlegének elnöke, valamint Chang Hwan Kim, Duk Gyo Jeong villamosítási energiamegoldások műszaki részlegének vezetője, az elektromos járműalkatrészek beszerzési alosztályának vezetője és Dr. Mandar V Deo, az Exide Energy ügyvezető vezérigazgatója.

A Hyundai Motor és a Kia villanyautós terveinek az indiai piacra kiterjesztésével az elektromos járművek akkumulátorgyártásának lokalizálását tűzte ki célul, különös tekintettel a lítium-vas-foszfát (LFP) akkucellákra fókuszálva. Ezzel a stratégiai lépéssel úttörő szerepet töltenek be a helyi gyártású akkumulátorok alkalmazásában az indiai piacon megjelenő elektromos autóik modelljeiben.

„India kulcsfontosságú piac a járművek villamosítása terén, részben a kormány szén-dioxid-semlegességi céljainak köszönhetően, ami a helyi akkumulátorgyártás révén döntő fontosságúvá teszi a költségek versenyképességének biztosítását” – mondta Heui Won Yang, a Hyundai Motor és a Kia K+F részlegének elnöke és vezetője. „Az Exide Energy Solutions vállalattal kötött globális együttműködés révén versenyelőnyre teszünk szert azáltal, hogy a Hyundai Motor és a Kia jövőbeli elektromos modelljeit az indiai piacon helyben gyártott akkumulátorokkal tudjuk felszerelni.”

A kolkatai székhelyű Exide Industries India vezető ólom-savas akkumulátorgyártója, amely több mint 75 éves tapasztalattal és piacvezető szereppel rendelkezik az ólom-savas akkumulátorok területén. Az Exide Energy Solutions az Exide Industries 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata, amelyet 2022-ben alapítottak azzal a céllal, hogy számos vegyi anyagból és formai tényezőből álló portfólióval a lítium-ion cellák, modulok és csomagok gyártásával foglalkozzanak. Ez az Exide Energy-vel megkötött stratégiai együttműködés jelzi a Hyundai Motor és a Kia azon erőfeszítéseinek kezdetét, amellyel exkluzív akkumulátorfejlesztést, -gyártást, -ellátást és partnerkapcsolatokat alakítsanak ki az indiai piacon.

Indiát rendkívül ígéretes autóipari piacként tartják számon világszerte és az ország gyorsan kritikus szereplővé válhat az elektromos járművek gyártásában és értékesítésében. Felismerve az indiai piac stratégiai jelentőségét, a Hyundai Motor és a Kia átveszi a vezetést az indiai piacon azáltal, hogy elektromos modelljeinek bemutatásával az indiai autóipar éllovasává váljon.

Forrás: hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését