Közeleg a Kia EV3 bemutatása

A Kia saját Facebook oldalán nemrég az Agymanók 2 mozifilm megjelenésére építve egy rövid reklámfilmjében mutatta meg közelgő EV3 villanyautóját, megemlítve azt is, hogy mindkettő idén nyáron fog megjelenni. 

Az EV3 formáit korábban már az EV3 Concept tanulmányautóval maga a gyártó szellőztette meg és amennyiben a Hyundai csoport továbbra is folytatja azon hagyományait, amely szerint az előzetes koncepció formavilágát szinte azonos formában öntik rá a szériamodellre, úgy az új EV3 valóban különleges formavilágot kap.

Az EV3 így nagyobb testvérétől, a Kia EV9-től örökli legjellegzetesebb formát, azonban kompaktabb méretben. Akárcsak az EV9 esetében, az autó első kialakítását a függőleges lámpatestek határozzák meg, hátul pedig a D-oszlopra felfutó kiterjedt hátsó lámpatestek ugyanolyan „csillagképet” alkotnak, mint a hétszemélyes nagytestvér esetében. Ezeket az álcázás ellenére a prototípusokon is meg lehet figyelni, így az is kijelenthető, hogy a Kia egységes formanyelvet igyekszik teremteni modellpalettájában. 

A friss előzetesben az EV3 oldalról látszik egy pillanatra, ami elég ahhoz, hogy megfigyelhetővé váljon az autó jellegzetes sziluettje, amely alapján az EV3 rövid frontrészt kapott, amit hosszú utaskabin követ magas tetőrésszel, ami egészen a hátsó kerekekig húzódik, majd onnan zuhan meredeken a csomagtérrel. Az előzetes fényeivel világítja meg az autó övvonalát, amely hátrafelé egyre szélesedik, akárcsak a tanulmány-változaton.

A Kia a várakozások szerint minimalista, de futurisztikus belső teret alakított ki az EV3-hoz, amely növényi eredetű anyagokkal és természetes rostszerkezetekkel hangsúlyozza a fenntarthatóságot. Környezetbarát szellemiségének megőrzése mellett a Kia várhatóan finomítani fogja ezeket az elemeket a szériamodellben, egyensúlyt kínálva a fenntarthatóság és a praktikus luxus között.

Habár az utastérről még nem tettek közzé hivatalos fotókat, a várakozások szerint a Kia folytatja a közelmúlt Hyundai és Kia modelljeinek bevált sémáit, vagyis a műszerfalon egy hatalmas, egységes digitális kijelző-együttest fogunk találni. A csúcstechnológia iránti elkötelezettség valószínűleg az egész belső térre kiterjed, modern és felhasználóbarát élményt ígérve a vezetők és az utasok számára egyaránt. 

Az EV3 modelljét a Kia a közelmúltban bemutatott EV5 alá fogja pozícionálni, irányárát pedig mindenképpen 30 ezer dollár alatt szeretné tartani. Ezen stratégiai árképzésnek a célja, hogy az EV3 a Niro EV-nél elérhetőbb opcióvá váljon és ezzel olyan, az eddigieknél szélesebb vásárlóközönséget célozzon meg, akik megfizethető árfekvésű első elektromos autójukat keresik.

A Volvo EX30 és a Peugeot e-2008 riválisának szánt Kia EV3 a hírek szerint 400 voltos technológiával fog rendelkezni azért, hogy hatékony teljesítménye mellett alacsonyabb áron tudják piacra dobni. Arra is számítani lehet, hogy az EV3 többféle akkukapacitással is elérhető lesz, amivel árazás tekintetében versenyképes lehet a fentebb említett riválisaival. 

A Kia EV3 pontos megjelenési dátuma egyelőre még ismeretlen, ám az autógyártó által szponzorált Agymanók 2 mozifilm premierje június 19-én lesz, az előzetesben pedig a Kia utal arra, hogy addigra az EV3 is megérkezik. Meg nem erősített információk szerint pedig az autóról még ebben a hónapban többet is megtudhatunk. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését