A Hyundai évi 200 ezer akkut rendel új generációs hibridjeihez

A Hyundai Motor Group a tervek szerint évente 200 ezer járműhöz elegendő akkumulátor stratégiai beszerzésével erősíti hibridjármű-gyártását. Ezeket az akkumulátorokat először a várhatóan 2028-tól debütáló új járművekbe fogják beépíteni.

A bővítés előkészületében a Hyundai elindította az új akkumulátor-beszállítók kiválasztási folyamatát azáltal, hogy ajánlatkérést (RFQ) küldött koreai autóalkatrész-partnereinek. Ez a dokumentum felvázolja a következő generációs hibrid járműakkumulátorok specifikációit és árkövetelményeit, megcélozva az együttműködés elsődleges beszállítóit.

A lépés a nagy és közepes méretű alkatrészgyártókkal már tavaly megkezdett megbeszélések nyomán a hibridek akkumulátorellátásának biztosítását tűzi ki célként. A Hyundai kezdetben évi 100 és 200 ezer közötti darabszámú akkumulátor vásárlását tervezi és 2028-ra egymillió darabos teljes kapacitásra készül.

Ez a beszerzési eljárás a hibrid járművek iránti gyorsan növekvő keresletre adott válasz az autógyártó részéről. A Hyundai és a Kia arról számolt be, hogy a környezetbarát járműveik, köztük az elektromos és hibrid modellek globális értékesítése az első negyedévben már meghaladta a 300 ezer darabot, ebből 210 ezer darab hibrid modell volt. A két márka nemcsak hibridjeinek kínálatát bővíti, hanem új motorokat és hibridrendszereket, beleértve a plug-in hibrideket is fejleszt.

A hibridekre irányuló fokozott figyelem az elektromos járművek szélesebb körű elterjedése előtti villanyautó-kereslet átmeneti visszaesését is kompenzálja. A Hyundai válaszul megemelte hibrid értékesítési céljait, a Kia hibrid eladásai éves szinten 30 százalékkal 93 ezer darabra ugrottak az első negyedévben. A Kia elnöke, Ho-sung Song a „Vezetői Befektetői Nap” alkalmával bejelentette, a vállalat azt tervezi, hogy 2030-ra hatról kilencre bővíti hibrid termékpalettáját, és ezzel 882 ezer darabra kívánja növelni ezek eladásait.

A jövőre nézve a Hyundai az év első felében folytatja az ajánlatkérések értékelését, új beszállítókkal alakít ki együttműködéseket és termelési rendszereket állít fel a kiválasztott vállalatokkal. Egy iparági bennfentes szerint „a Hyundai azt tervezi, hogy nemcsak a hibrid és elektromos járművek iránti globális keresletet elégíti ki, hanem új partnerekkel való együttműködés révén megerősíti akkumulátor-ellátási láncát is.”

Forrás: thekoreancarblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését