Megérkezett a Hyundai DAL-e szállító robotjának új verziója

A Hyundai Motor és a Kia bemutatta a még 2022-ben elsőként megmutatott DAL-e szállítórobotjának új formavilágát, amely várhatóan javítani fogja a csomagkézbesítési hatékonyságát, különösen olyan összetett környezetben, mint pl. irodák és bevásárlóközpontok.

A Hyundai Motor és a Kia korábbi szállítmányozási kísérleti projektje során szerzett betekintések alapján a DAL-e Delivery jelentős fejlesztéseken ment keresztül mind a tervezés, mind a teljesítmény terén, így összetett beltéri környezetben is gyors és megbízható szállítási szolgáltatásokat tud nyújtani. „A DAL-e Delivery hatékony és megbízható étel-, ital- és csomagküldő szolgáltatásokat kínál annak érdekében, hogy az ügyfelek gyorsan megkapják a megrendelt árut. Elképzelésünk kiterjed az infrastruktúra együttműködésének megvalósítására a különböző terek között, beleértve az irodákat, éttermeket és bevásárlóközpontokat" – mondta Dong Jin Hyun, a Hyundai Motor és a Kia alelnöke és Robotics Lab vezetője.

A vezetési stabilitás fokozása érdekében a DAL-e Delivery négyzet alakú oszlopként került kialakításra, lekerekített sarkokkal, alul lévő súlyponttal. Az érzékelők diszkréten integrálásra kerültek, a kifinomult fémszerű kialakítás pedig elegáns, prémium esztétikát kölcsönöz a DAL-e Deliverynek.

A DAL-e Delivery négy Plug&Drive (PnD) modulon alapul, egy olyan mobilitási megoldáson, amely a motort kormányzással, felfüggesztéssel, fékrendszerrel és környezetfelismerő érzékelőkkel kombinálja. A robot akár 1,2 m/s sebességre is képes, a szabadon mozgó PnD modulok fejlett autonóm vezetési technológiával kombinálva felismerik az akadályokat és könnyen navigálnak a zsúfolt területeken. Ezenkívül a robot továbbfejlesztett felfüggesztése a padló egyenetlenségein is egyenletes haladást biztosít, így biztosítva a stabil kiszállítást.

A DAL-e Delivery mérete kisebb, mint az előző verzió, ami lehetővé teszi a zökkenőmentes működést, miközben a belső raktér viszont nagyobb lett. A robot akár 16 csésze kávé egyidejű tárolására és 10 kg súlyú áruk szállítására is alkalmas, kényelmes szállítási megoldásokat kínál a terjedelmes és nehéz csomagokhoz is. A rakomány belsejében elhelyezett finom fény lehetővé teszi a tárgyak könnyű felismerését. Amikor az ajtó kinyílik, a tárolótálca előrébb mozdul, így a felhasználók kényelmesen be- és kivehetik a tárgyakat.

A DAL-e Delivery kiemelkedő jellemzője az autonóm vezetési képesség, amely lehetővé teszi a navigációt és az összes épületszintre való átszállás képességét és zökkenőmentesen kapcsolódik a lift- és ajtóvezérlő rendszerekhez is. Továbbá a robot a gyors szállítási szolgáltatást is biztosítja azáltal, hogy valós időben hoz létre optimális útvonalakat.

Amikor a DAL-e Delivery megérkezik a rendeltetési célhelyre, a telepített kameráján keresztül felismeri a címzettet. A Hyundai Motor és a Kia Robotics Lab által kifejlesztett fejlett mesterséges intelligencia-technológiát használva az ajtó automatikusan kinyílik anélkül, hogy a címzettnek jelszót kellene megadnia. Ez az arcfelismerő technológia, amelyet a Koreai Internet és Biztonsági Ügynökség hivatalosan 99,9 százalékos pontosságáért tanúsítvánnyal látott el, a Robotics Lab technológiai kiválóságát hangsúlyozza.

A robot 11,6 colos nagyfelbontású kijelzővel rendelkezik, amely egyértelműen mutatja a szolgáltatás állapotát. A képernyő olyan alapvető információkat jelenít meg, mint az úti cél és a működési állapot, így a felhasználók és a járókelők intuitív módon megérthetik a robot szolgáltatási állapotát. Ezenkívül a képernyőn megjelenő animált arckifejezések fokozzák az ügyfelek hozzáállását.

A Hyundai Motor és a Kia az idei év második negyedévétől a DAL-e Delivery robotját az IGIS Vagyonkezelő „Seongsu gyárában” fogja alkalmazni. A Szöulban található intelligens irodaház a tervek szerint áprilisban nyílik meg. A Hyundai Motor és a Kia tavaly májusban írt alá üzleti megállapodást az IGIS-szel a robotbarát épület kereskedelmi hasznosításáról.

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését