A Kia vezető villanyautó-gyártóként mutatta be termékeit a 2024-es Pekingi Autószalonon

A Kia a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon mutatja be díjnyertes elektromos járműveit, köztük a helyben készülő EV5 modelljét és legújabb intelligens vezetési technológiáit.

Sajtótájékoztatóján a Kia bemutatta az „EV Márka Transzformáció” jövőképét és technológiai tervét, számos kulcsfontosságú modelljét és új technológiáját bemutatva a kínai vásárlóknak. A márka a Kia EV5 nagy hatótávolságú modelljének bemutatásával kápráztatta el a közönséget egy zenés stílusú termékbemutatón keresztül, ahol a vállalat a kínai Kia vásárlók valós történetét mutatta be.

A Kia EV5 egy tisztán elektromos kompakt hobbiterepjáró, amely az első olyan dedikált EV platformra épülő modell, amelyet helyben gyártanak Kínában. A díjnyertes EV6 és EV9 sikerére építve az EV5 a Kia harmadik dedikált elektromos autója az Electric-Global Modular Platformon (E-GMP), amely moduláris felépítéséről és kivételes alkalmazkodóképességéről ismert.

A kínai piacon az EV5 három változata lesz elérhető: normál, hosszú hatótávú. illetve hosszú hatótávú összkerekes (AWD) verzió. A 88,1 kWh-s akkumulátorral és 160 kW-os (218 LE) motorral felszerelt, nagy hatótávú modell 720 km-es hatótávre lesz képesi. A nagy hatótávú AWD modell kombinált teljesítménye 233 kW (317 LE) lesz. Az EV5 különféle innovatív, ügyfélközpontú funkciókkal van felszerelve. Masszázs funkcióval ellátott pihenőülések, konzolba integrált hűtőszekrény/melegítő és többszintes csomagtartó is gondoskodik az élvezetes és rugalmas mobilitási élményről.

Az új modellhez tartozik az Autópályás Vezetéstámogató Rendszer 2 (HDA2) is, amely segít a vezetőknek tartani a távolságot az elöl haladó járműtől, középen maradni a sávban, sávot váltani, stb. A Kia Digitális Kulcs 2 intelligens kulcs egyszerű érintésével az ügyfelek aktiválhatják az EV5 legújabb Távirányítású Intelligens Parkolási Rendszerét (RSPA 2), amely lehetővé teszi a hobbiterepjárónak, hogy a vezető beavatkozása nélkül parkoljon le, akár a járműben ül, akár nem. 

Az EV5 bemutatóját követően a Kia bemutatta a közönségnek az univerzális kerékhajtási rendszert („Uni Wheel"). A Kia hangsúlyozta, hogy ez a forradalmi járműhajtási rendszer hogyan fogja forradalmasítani a jövőbeli mobileszközök tervezését. Az Uni Wheel egy funkcionálisan integrált kerékhajtás, amely drámaian megnöveli a szabad teret az elektromos járművek belső terében azáltal, hogy a hajtásrendszer fő alkatrészeit a kerékagyon belüli üres helyre helyezték el. Ennek során a Kia teljesen új szerkezetet tervezett a hajtásrendszerhez.

Ezenkívül a Kia bejelentette azon szándékát, hogy a kínai piacra fejleszti az L4 Intelligens Vezetéstechnológiáját. A vállalat jelenleg Kína különböző részein alapos tesztelést végez, hogy minden vezetési körülmény között biztosítsa a kiváló teljesítményt.

Végül a Kia bemutatta az új Kia Sonet modelljét a kínai piac számára. A Sonet intelligens és kifinomult funkciókkal van felszerelve, beleértve az intelligens vezetési rendszert, az ütközést elkerülő asszisztenst (FCA), a sávtartó asszisztenst (LKA). A modell emellett 10,25 colos, kétszínű képernyőt és Baidu Connect 3.0 infotainment rendszert is kínál, amely nagyobb mértékű elköteleződést és élményt kínál az utasoknak.

A Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállítás nyilvános napjai alatt a Kia mintegy 1 100 négyzetméteres kiállítási standot üzemeltet. A látogatók megtapasztalhatják a Kia legújabb elektromos autóit és más kulcsfontosságú, a kínai piacra specializálódott modelleket. Lesz egy külön zóna, ahol a látogatók megismerhetik a márka sajtótájékoztatóján bemutatott új technológiáit is.

Forrás: kianewscenter.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését