Dél-Koreában bemutatták a Kia EV6 frissített változatát

A Kia a dél-koreai piacon bemutatta a modellfrissített EV6 villanyautóját, amely teljesen új első kialakítással, valamint frissített hátsó lökhárítóval, új csillagtérképes hátsó lámparendszerrel és új kormánykerék-dizájnnal újult meg, de a lemezek alatt is lényeges változások történtek.  

Az új EV6 első kialakítása a Kia új családi megjelenését hangsúlyozza, a „Star Map”, vagyis csillagtérkép jellegzetes nappali menetfény megvilágítással rendelkezik, futurisztikus és egyben széles benyomást keltve. Ezt a világítási kialakítást a hátsó lámpáknál is ugyanígy alkalmazták. A GT-Line modell sportos első és hátsó lökhárítókkal, valamint első LED horizontális helyzetjelző lámpával is kiegészült.

Belül az EV6 kifinomult, ívelt panorámakijelzővel, új hangulatvilágítással, új kapacitív gombokkal rendelkező kormánykerékkel, ujjlenyomat-hitelesítéssel és az okostelefonok elmozdulását megakadályozó, újratervezett vezeték nélküli mobiltöltőpaddal gazdagodott. Az új EV6 támogatja a Kia Digitális Kulcs 2 rendszert, az e-Hi-Pass-t (fizetési) rendszert, valamint a vezeték nélküli Apple CarPlay és az Android Auto csatlakoztatási lehetőséget.

A modellfrissítéssel az EV6 is megkapta az először a Hyundai IONIQ 5 N-ben, majd a hagyományos IONIQ 5 frissített változatában is megjelent 84 kWh kapacitású, negyedik generációs akkumulátort. Ezzel a nagykapacitású akkucsomaggal az EV6 a szigorú koreai szabvány szerint is 494 km-es hatótávot kínál a Long Range hátsókerekes 2WD és 19 colos gumikkal szerelt változat esetében. A megnövekedett akkumulátorkapacitással együtt továbbfejlesztették a gyorstöltési képességet, így egy 350 kW-os ultragyors töltővel továbbra is mindössze 18 perc alatt lehet az autót 10-ről 80 százalékra feltölteni.

A frekvenciaérzékeny lengéscsillapítók hangolásának javításával lényegesen jobb lett a menetkényelem egyenetlen utakon is. Az általános vezetési élményt az optimalizált motorzaj-szabályozás és a hátsó motor fokozott hangelnyelő anyaga is fokozza. A jármű karosszériájának merevségét megerősítették, beleértve a vastagabb B-oszlopot, valamint immár 10 légzsákból álló rendszer védi az utasokat, többek között oldallégzsákokkal a második üléssorban.

A fejlesztések ellenére az új EV6 ára nem változott, az alapárak 55,4 és 63,15 millió koreai von ( 14,5 és 16,5 mFt között mozognak. Ezek az árak a Dél-Koreában az új EV6-hoz elérhető környezetbarát gépjárműadó-kedvezmények igénybevétele nélkül értendőek. A Kia emellett egy „Tripla Zéró” programot is kínál, amely egy új EV6 vásárlásakor csere-előnyöket, speciális változó kamatozású finanszírozást és maradványérték-garanciát foglal magában. 

Ezekkel az átfogó frissítésekkel az új Kia EV6 magas mércét állít fel az elektromos járművek piacán, ötvözi a fejlett technológiát, a jobb teljesítményt és a versenyképes árakat. A hivatalos megjelenés a jövő hónapban várható.

Forrás: thekoreancarblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését