A Hyundai új amerikai villanyautó-gyára megújuló energiát fog hasznosítani

A Hyundai Motor Group 15 éves áramvásárlási szerződést írt alá a spanyolországi székhelyű Matrix Renewables energiafejlesztő céggel a Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA) georgiai és más amerikai gyárai számára.

A Hyundai csoport összesen 147 MW termelési kapacitást vásárol a Matrix Renewables Stillhouse Solar Projektjén keresztül a texasi Bell megyében, amelynek teljes termelési kapacitása 210 MW lesz. Ezzel a projekttel a Hyundai Motor Group évente körülbelül 378 GWh villamos energiát kíván biztosítani, és ezáltal évi 140 ezer tonnával kívánja csökkenteni a széndioxid-kibocsátást. A kezdeményezés a Hyundai csoport elkötelezettségét tükrözi a megújuló energia hasznosítása iránt a gyártó létesítményeiben világszerte.

A biztosított napenergia a fenntartható gyártást több, a vállalatcsoporthoz tartozó egyesült államokbeli üzemben is támogatja, például az épülő HMGMA gyárában, ahol már idéntől elektromos járműveket kívánnak összeszerelni és más olyan üzemekben, amelyek alkatrészeket, acéllemezeket és más lemezanyagokat szállítanak a csoport elektromos járműveihez.

A csoport leányvállalatai, köztük a HMGMA, a Hyundai Mobis North America Electrified Powertrain, a Hyundai Steel Georgia és a Hyundai Transys Georgia Powertrain vállalatok közösen csatlakoztak a megállapodáshoz, így ezen megújuló energiával az alkatrészektől a kész járművekig a fenntartható ellátási láncot erősítik meg.

A mostani megállapodással kezdődően a Hyundai csoport még ebben az évben újabb beruházásokat és szerződéseket vállal az egyesült államokbeli létesítményeiben a megújuló energiára átállás érdekében. Ezen túlmenően a Hyundai Motor Group azt is tervezi, hogy a vállalatcsoport gyártóüzemeiben a különböző felekkel való együttműködés révén világszerte megújuló energiára tér át.

A HMGMA a Hyundai Motor Group első dedikált elektromos járművek száriagyártó üzeme lesz a Georgia állambeli Bryan megyében. A gyár az idei év negyedik negyedévében kezdi meg az elektromos járművek gyártását autóipari leányvállalatai, köztük a Hyundai Motor és a Kia vállalatok számára.

Forrás: hyundainews.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését