A Kia helyben gyárthatja az EV4 európai modelljét

Nemrég jelentek meg az első kémfotók az eddig lépcsőshátú változatban ismert Kia EV4 rövidített, ötajtós változatáról, amely a legfrissebb információk szerint nemcsak az európai piacnak készül, de gyártása akár helyben, Szlovákiában is történhet. 

A Kia jelentős előrelépést tehet az elektromos járművek piacán az EV4 európai, 5 ajtós modelljének kifejlesztésével. Ezenkívül a Kia azt is fontolóra veszi, hogy szlovákiai gyárában helyben készítené az EV4 villanyautót, ezzel is megerősítve jelenlétét az európai elektromos járműiparban. Ez a stratégiai lépés összhangban van a Kia azon tágabb céljával, hogy szilárdan megvesse a lábát az elektromos járművek globális piacán is.

Az EV4 a Kia első olyan lépcsőshátú limuzinja lesz, amelyet az E-GMP (Electric-Global Modular Platform) platformra fejlesztettek és amely kizárólag elektromos járművek számára készült. Míg a platformot az EV3 kis crossoverhez is felhasználják, az EV4 egy nagyjából közepes méretű limuzinként tűnik ki. Ez a modelldiverzifikáció bővíti a vásárlók választási lehetőségeit, így azok számára is megfelelő opciót kínál, akik a limuzint részesítik előnyben a hobbiterepjárókkal szemben.

Ezeket a vásárlói lehetőségeket bővíti tovább a Kia az EV4 ötajtós kompakt változatával, amely így valós választási lehetőséget kínál azon ügyfelek számára is, akik egy új kompakt választásakor dönthetnek arról, hogy az EV4-gyel kipróbálják a villanyhajtást, vagy maradnak a jól bevált hagyományos motoroknál, amelyet egy K4/Forte, vagy Ceed kínál. 

Az EV4 várhatóan ugyanazokkal az akkumulátor- és a motorspecifikációkkal fog rendelkezni, mint az EV3. Az EV3 nagy hatótávú modellje 81,4 kWh-s akkucsomagjával lenyűgöző, akár 600 km-es hatótávval rendelkezhet, maximális teljesítménye pedig 150 kW (körülbelül 201 lóerő). Ezek a specifikációk azt sugallják, hogy az EV4 hasonló, ha nem továbbfejlesztett teljesítménymutatókat kínál majd, megbízható és hatékony vezetési élményt nyújtva az európai vásárlóknak.

A Kia az EV4 mellett egy középkategóriás elektromos EV5 hobbiterepjárót is bemutatja jövőre Dél-Koreában. Az EV5 megjelenésével a Kia kiteljesíti a dedikált elektromos járművek kínálatát, amely az EV3 crossovert, EV4 kompakt és limuzint, az EV5 középkategóriás hobbiterepjárót, az EV6 középkategóriás crossovert és az EV9 nagyterepjárót foglalja magában. Ez az átfogó kínálat a Kiát egyértelműen versenytársai elé helyezi a változatos villanyautó-kínálatával, amivel a legkülönbözőbb fogyasztói preferenciáknak is eleget tehet.

A Kia 2026-ra 1 millió darabra, 2030-ra pedig 1,6 millió darabra kívánja növelni globális elektromos jármű értékesítését. E célok elérésével a Kia megerősíti vezető szerepét az elektromos járművek piacán, amelyet innovatív megközelítése és átfogó termékkínálata vezérel. A Kia Európa specifikus EV4 modelljének fejlesztése és a szlovákiai gyárban történő helyi összeszerelése a vállalat európai piac iránti elkötelezettségét támasztja alá. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését