Húsz éves lett a Hyundai Tucson

A Hyundai Tucson idén ünnepli megjelenésének 20. évfordulóját, amely a 2004-es debütálása óta a az egyik legnépszerűbb hobbiterepjáró lett, világszerte több millió eladott példánnyal. A különleges alkalomra a Hyundai egy egyedi szériával kedveskedik a márka rajongóinak. 

Amikor az első generációs Tucson piacra került, gyorsan hírnevet szerzett magának stílusával, kényelmével és megbízhatóságával. Masszív és terepre ihletett dizájnja üdítő színfoltot jelentett az akkori dobozos hobbiterepjárók között, tágas belső tere és fejlett funkciói pedig slágerré tették a kalandorok és a családok körében egyaránt. A Tucson innovatív dizájnja és technológiája segített abban, hogy kitűnjön a zsúfolt piacon és gyorsan a Hyundai egyik legkelendőbb modelljévé vált.

Az évek során a Tucson folyamatosan változott és fejlődött – minden új generáció a legújabb technológiát és formatervezési trendeket közvetítette. A jelenlegi, 2020-ban piacra dobott, negyedik generációs Tucson progresszív és futurisztikus dizájnnal, éles vonalakkal és dinamikus szögekkel, valamint számos fejlett funkcióval rendelkezik. A hajtásláncok széles skáláját kínálja, beleértve a benzines és dízelmotorokat, a lágyhibrid, a hibrid és a plug-in hibrid opciókkal és anélkül, valamint számos fejlett biztonsági és vezetőtámogató technológiával.

A Hyundai innováció és vevői elégedettség iránti elkötelezettsége segítette a Tucsont a fejlődésben. Megalkotása után két évtizeddel a Tucson a teljesítmény, a megbízhatóság és a vevői elégedettség gazdag múltjával büszkélkedhet, és a SUV-piac alappillére lett. A Tucson 20 éve ejti rabul a vásárlókat szerte a kontinensen, 2004-es bevezetése óta csak az európai piacon több mint kétmillió darabot adtak el. A negyedik generációs Tucson továbbra is népszerűnek bizonyul az európai vásárlók körében.

Európában, Európának készül: A Tucson az évek során számos fejlesztésen ment keresztül, lehetővé téve a vásárlók számára a kontinens minden részén, hogy olyan hobbiterepjárót válasszanak, amely megfelel az igényeiknek, miközben a biztonságot helyezik előtérbe. A korlátlan választék korában a Tucson állhatatos maradt és továbbra is szórakoztató és sokoldalú utazást biztosít az utasok számára.

Hogyan jött létre a népszerű Tucson? Az arizonai Tucson nyüzsgő városa által ihletett első generációs Tucson 2004-ben kompakt hobbiterepjáróként debütált, amelyet a kalandvágyók megszólítására terveztek. Rengeteg biztonsági funkciója, masszív megjelenése és terepjáró képességei praktikus, mégis stílusos és megfizethető lehetőséget kínáltak a családoknak. A Hyundai a dizájn finomítására összpontosított kényelmet biztosított a felhasználóbarát műszerfal és a könnyen leolvasható mérőeszközök révén, megalapozva a Tucson jelenlétét világszerte.

2009-ben a Tucson jelentős átalakuláson ment keresztül a második generációjának megjelenésével, masszív esztétikájáról lemondva, a kortárs formatervezési trendeknek megfelelő élesebb, merészebb megjelenés érdekében. A Dél-Koreán és Észak-Amerikán kívül számos piacon Hyundai ix35 névre keresztelt második generáció mind a stílus, mind a funkcionalitás terén előrelépést jelentett, jobb teljesítményt, üzemanyag-hatékonyságot és biztonsági funkciókat kínálva.

Több mint fél évtizeddel később, 2015-ben a Hyundai kulcsfontosságú újításokat és dizájnfrissítéseket épített be a harmadik generációs Tucsonba. A technológiai funkciók kibővített skálája mellett, beleértve a fejlett infotainment rendszereket és a vezetőtámogató funkciókat, ez az iteráció nagyobb méreteket és opcionális 19 colos könnyűfém keréktárcsákat is tartalmazott, kielégítve a SUV-rajongók változó igényeit és vágyait. A dinamikusabb megjelenésre vágyó vásárlók számára ez a generáció volt az első, amely sportos megjelenésű N Line változatban is megjelent. Ahogy a Hyundai az általános minőség és a biztonság javítását helyezte előtérbe, a Tucson vásárlói elégedettsége jelentősen nőtt, ami megerősítette pozícióját.

Ma az új Tucson két évtizedes történelmet testesít meg és egy legendás modellé érett, amely bejárja a világ útjait. A negyedik generáció 2020-as bevezetése óta a modell az évek során kivívta a vásárlók szeretetét és hűségét egy sor olyan funkcióval, amelyek ma és holnap is mindenki számára vonzóak lesznek. Lenyűgöző és progresszív külső dizájnja feldobja az utcaképet, míg tágas belső tere és bőséges raktere gondoskodik a kényelemről és a praktikumról. A legújabb, kiváló minőségű anyagokból készült belső tér minőséget és kifinomultságot áraszt, amit a vezetési élményt fokozó, bőséges felszereltség egészít ki. A Fejlett Vezetéstámogató Rendszerek (ADAS) technológiája tovább növeli a biztonságot és a kényelmet, nyugalmat biztosítva minden utazás során.

A Tucson fennállása során számos mérföldkövet ért el, mind az elismerések, mind a termelési rekordok tekintetében. Innovatív dizájnjával és szegmensén túlmutató biztonsági elemeivel a negyedik generációs Tucson magasabbra emeli a lécet a hobbiterepjárók számára. Kategóriájában legjobb, családorientált biztonsági csomagjának köszönhetően a független járműértékelő szervezet, az Európai Újautó-értékelési Program (Euro NCAP) 2021-ben maximálisan ötcsillagos biztonsági minősítéssel jutalmazta a modellt.

2023-ban a Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) 244 495 darab Tucson modellt gyártott, amelyeket a világ összesen 70 országába exportáltak. Ugyanebben az évben a kompakt SUV-ból 158 056 darabot regisztráltak Európában. Ez a szám az eladások jelentős növekedését jelentette az előző évhez képest, amikor a Tucsont a legkelendőbb autó címét nyert el Európa kompakt SUV-szegmensében. 2024 januárjára a negyedik generációs Tucson termelése meghaladta a 727 344 darabot, ami jelentősen hozzájárult a Hyundai globális lábnyomához. Ugyanebben az évben június 17-én a HMMC megünnepelte a kétmilliomodik legyártott Tucson autóját, amely a nošovicei futószalagról gördült le.

A Hyundai elkötelezett a „Haladás az Emberiségért” víziója mellett, amely egy egészségesebb és boldogabb világ megteremtésére összpontosít. A különféle vezetési preferenciáknak megfelelően a negyedik generációs Tucson belsőégésű motorokkal, lágy hibridként, sima hibridként és plug-in hibridként is kapható. Még ebben az évben bemutatják a kétkerék-meghajtású plug-in hibrid változatot, amely tükrözi a Hyundai elkötelezettségét az innovatív mobilitási megoldások iránt.

A plug-in hibrid Tucson a Green Zone Driving Mode második generációjával rendelkezik, amely javítja a kipufogócső-kibocsátásmentes vezetést. Ez a geokerítés képesség lehetővé teszi, hogy az autó tisztán elektromos üzemmódra váltson, amikor kijelölt alacsony kibocsátású zónákba vagy kibocsátási korlátozásokkal rendelkező területekre hajt be. Ezenkívül a hibrid és a konnektorról tölthető hibrid modellek ECO üzemmódban kormányfüles regeneratív fékezési móddal rendelkeznek. A járművezetők a kormánykeréken lévő váltókarok segítségével állíthatják be a regeneratív fékezés intenzitását, így három fokozatú lassítási szabályozást biztosítanak. Ezek a fejlett funkciók nemcsak csökkentik a károsanyag-kibocsátást, hanem felelős vezetési szokásokra is ösztönöznek. A Tucson 20 éves fejlődése tükrözi a Hyundai szélesebb körű elmozdulását a tisztább, hatékonyabb technológiák felé.

Ahogy az iparág a villamosítás és a zéró károsanyag-kibocsátás felé halad, a Tucson tovább fejlődik, a 2004-es hagyományos benzinmotoroktól a mai villamosított hajtásláncokig. Idővel történő átalakulása inspiráló: egy autóipari siker, amely a 2010-es évek digitális fellendülése során végig befolyásolta a társadalmat és a kultúrát. Az autóipari kiválóság két évtizedes történetének megünneplésére idén ősszel megjelenik a Tucson exkluzív 20. évfordulós kiadása.

A speciális kivitel a Tucsontól megszokott vezetési élményt kínálja, jellegzetes stílusjegyekkel társítva. A negyedik generációs Tucson eleve megújult formavilággal, innovatív technológiai tartalommal és kibővített felszereltséggel lépett piacra. A Tucson 20th Anniversary Edition alapfelszerelésként tartalmazza az új Tucson kínálatában megismert, opciós stíluselemeket.

A különkiadás karakteres, új karosszériaszínben – matt Pine Green – és új beltéri színkombinációban – fekete bőr és textil nyersbőr Pine Green öltésekkel – lesz elérhető. A külső megjelenést egyedi Satin Dark Grey kidolgozású, 19 colos könnyűfém keréktárcsák, fekete oldalablak-keretek, valamint fekete külső visszapillantó tükrök teszik karakteressé. A 20. évfordulóra egyedi részletek emlékeztetnek: az első fejtámaszokat és az ajtó küszöbbetéteket 20. évfordulós logó díszíti, míg a csomagtérajtón 20. évfordulós embléma található.

A Tucson 20th Anniversary Edition különkiadás gyártása augusztusban veszi kezdetét a Hyundai Motor Manufacturing Czech csehországi üzemében, a gyártási darabszámokra vonatkozó korlátozás nélkül. A jubileumi modellváltozat az összes nyugat-európai piacon elérhető lesz.


A Tucson 20 évnyi, sikeres európai jelenlét után töretlenül lenyűgözi ügyfeleit, a visszatérőket éppúgy, mint az újonnan érkezőket. Az elkövetkező években a Hyundai mindent megtesz annak érdekében, hogy a Tucson a vásárlók kedvence maradjon Európában. A következő évekre a Tucson azt ígéri, hogy továbbra is élen jár a hobbiterepjárók versenyében. Ahogy a technológia teljes sebességgel fejlődik, ez befolyásolja a modell jövőbeli kiadásait, a környező infrastruktúrával való integrációját és ami a legfontosabb, a vezetővel való kapcsolatát. A városi utcáktól a nyugodt vidéki utakig egy dolog biztos: a Tucson velünk marad.

Forrás: hyundai.news, Hyundai Hungary

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését