Jól halad a Hyundai koreai villanyautó-gyárának építése

A Hyundai Motor új, kifejezetten elektromos járművek számára épülő ulszani gyára jelentős mérföldkövet ért el, hiszen mindössze hét hónappal az építkezés tavaly novemberi megkezdése után a készültség szintje meghaladta a 40 százalékos. 

A Hyundai Motor fejlesztése döntő lépés a Hyundai ambiciózus tervében, amely az elektromos járművek gyártási kapacitásának bővítésére irányul. Az autógyártó által megosztott legújabb építési állapot szerint az ulszani villanyautó-gyár elképesztő ütemben épül. Az építkezés készültségi aránya, ami az általános előrehaladást jelzi, meghaladta a 40 százalékot. A gyár különböző szakaszaira vonatkozó specifikus készültségek a következők: karosszériaüzem 44,1, festőüzem 52,1, összeszerelő-üzem 46, présüzem pedig 45,5 százalékos készültségi szinten áll. 

Ez a gyors előrehaladás rávilágít a Hyundai elektromos járművek gyártási kapacitásának fejlesztése iránti elkötelezettségére. A gyár fejlesztése a munkaerő és a vezetőség közötti külön megállapodással kezdődött 2022 júliusában, ezt követte októberben a telep kiépítése, majd 2023 novemberében az alapkőletétel.

Az 548 ezer négyzetméteren elterülő gyár a korábban átfogó járműtesztelésre használt területen épül. Ha elkészül, évente 200 ezer elektromos jármű gyártására lesz képes, amely később a tervek szerint akár 250 ezer darabra is méretezhető lesz azért, hogy megfeleljen a hazai és nemzetközi piaci igényeknek. Az elkészült vadonatúj gyárban elsőként a csoport legnagyobb elektromos hobbiterepjáró modelljét, a GV90 villanyautót fogják készíteni, amely a Hyundai csoport önálló Genesis luxusmárkájához tartozik. Ezt követően számos más elektromos jármű fog itt készülni, ami a gyárat a Hyundai elektromos járművek stratégiájának sarokkövévé teszi.

A Hyundai Motor a legmodernebb technológiákat építi be az ulszani villanyautó-gyárában a termelés hatékonyságának és fenntarthatóságának fokozása érdekében. A legfontosabb újítások közé tartozik a Szingapúri Globális Innovációs Központ (HMGICS) által kifejlesztett AI-alapú intelligens vezérlőrendszerek, amelyek optimalizálják a gyártási folyamatokat. Ezenkívül környezetbarát alacsony szén-dioxid-kibocsátású módszerek, intelligens, automatizált logisztikai rendszer, a változó piaci igényekhez alkalmazkodó rugalmas termelési rendszer és automatizált összeszerelő létesítmények segítik és javítják az elkészült termékek minőségét és termelékenységét.

A Hyundai Motor emellett kiemelten kezeli dolgozói biztonságát és kényelmét. A gyárban kiegészítő létesítményeket is terveztek, amelyek kényelmes munkakörnyezetet biztosítanak. A biztonsági intézkedések közé tartozik a 3 méteres gát a tájfun elleni védelem érdekében, valamint az akár 7-es erősségű földrengést is kibíró földrengésálló szerkezeti kialakítás.

Figyelembe véve a jelenlegi előrehaladás sebességét, a Hyundai Motor jó úton halad a 2 milliárd dollárba kerülő új gyár jövő évre történő befejezése felé, a sorozatgyártás pedig várhatóan 2026 első negyedévében indulhat meg. Ez a projekt az első olyan vadonatúj autógyártó üzem, amelyet Dél-Koreában az elmúlt 29 év után építenek, alátámasztva a Hyundai elkötelezettségét az elektromos járművek piaca iránt.

Az ulszani villanyautó-gyártó üzem a Hyundai Motor kulcsfontosságú helyszínévé válik, amely ösztönzi az innovációt és új mércét állít fel az elektromos járművek gyártásában. Fejlett technológiáival és fenntartható gyakorlatával a gyár döntő szerepet fog játszani a Hyundai egy zöldebb és hatékonyabb autóipari jövője felé vezető útjában.

Forrás: thekoreancarblog.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését