Levetette álcáját az új Hyundai Palisade

A kémfotósoknak nemrég sikerült a vadonatúj Hyundai Palisade modellről olyan képeket készíteniük, amelyen az autóra az eddigi vastag álcázás helyett csak álcafólia került, ami minden eddiginél jobban megmutatja az érkező új modell részleteit. 

Az új Palisade a most nyilvánosságra került kémfotók tanúbizonysága szerint rendkívül letisztult, szögletes formatervet kapott, átveszi a Hyundai vadonatúj Santa Fe modelljének esztétikai elemeit, miközben különféle ihletforrások között is csemegézik. A frontrészt egyértelműen a hatalmas fényszórócsoportok uralják.

A 2026-os modellévű, LX3 kódnéven fejlesztett Palisade arra készül, hogy az elődje sikerére építsen egy friss, de mégis ismerős formatervet. A hangulat egy kicsit régimódi, harmadik generációs Range Roverre emlékeztet – különösen a 2003-2008-as modellévekből. A Range Rover hasonlóságokat az új Palisade teljes üvegfelületei sugározzák, a profil egyszerűségét modernizálva.

Elöl egy hatalmas hűtőrács található, amely négyszögletes kialakítású, valamint rengeteg fekete műanyag. Ezt nagyméretű fényszórók szegélyezik, de a kialakításuk alapján lehetséges, hogy azok még nem a teljesen kész, sorozatgyártású egységek. Hátrébb haladva áramvonalas karosszériát és lekerekített kerékíveket láthatunk. Ez utóbbiak éles ellentétben állnak a szögletes vonalak sokaságával.

A tervezők enyhén lejtő tetővel, méretes hátsó légterelővel és továbbgondolt csomagtérajtóval szerelték fel a modellt. Hangsúlyos tetősínek, felfelé ívelő övvonal és egy újragondolt C-oszlop csatlakozik hozzájuk.

A kémfotósok ezúttal nem készítettek belső képeket, de a korábbi felvételek egy kiterjedt, ívelt kijelzőt ábrázoltak, amely egy lekerekített műszerfalban kapott helyet. A modell új kormánykereket, fémes díszítéseket és jellegzetes középkonzolt is kapott, amely könnyű hozzáférést biztosít a töltőcsatlakozók széles választékához.

A merész külső alatt a Palisade a pletykák szerint új, hosszabb tengelytávval rendelkező platformra épül. A változtatás célja a belső tér bővítése, lehetővé téve a Palisade számára, hogy még inkább fel tudja venni a versenyt az olyan riválisokkal, mint az amerikai piacon népszerű Honda Pilot és a Toyota Grand Highlander. Ezenkívül az új kerékkialakításon látható, álcázatlan Hyundai jelvény a márka ebbe az izgalmas modellbe vetett bizalmára utal.

A 2023-as Los Angeles-i Autószalon pletykái szerin az új Palisade modell jelentős mechanikai fejlesztéseket fog tartalmazni. Ezek a pletykák most egyre nagyobb teret kaptak, a prototípus két új motort rejthet: egy 2.5 literes hibrid hajtásláncot és egy turbófeltöltős 3.5 literes V6-ost, amelyek a jelenlegi 3.8 literes motort válthatják fel. Ez az evolúció jelzi a Hyundai elkötelezettségét a teljesítmény és a környezettudatosság ötvözése iránt.

Forrás: thekoreancarblog.com, carscoops.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését