Neuville marad a Hyundai Motorsport kötelékében


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy Thierry Neuville újabb két évre leszerződött a csapathoz, amely mellett Paddon és Sordo is a márka kötelékében folytatja a 2017-es szezonban.  

Thierry Neuville navigátorával, Nicolas Gilsoullal és két csapattársával együtt 2017-ben és 2018-ban is a Hyundai Motorsport színeiben áll majd rajthoz. Hayden Paddon és Dani Sordo szintén két további évet írt alá a koreai versenyistállóval, amely fontos állandóságot jelent majd a jövőre életbe lépő változások által újjáalakuló WRC világában.   


A Hyundai Motorsport által még 2013 novemberében elsőként leigazolt Neuville szerves része volt a csapat növekedésének a küzdelmes rali-világbajnokság színterén. Már a 2014-es kezdő évben is számos fontos mérföldkövet sikerült elérnie, többek között Mexikóban először állhatott a csapat a dobogóra, ezt követően pedig a Német-ralin győzni is tudott.   


A csapatnál eddig eltöltött három idénye alatt Thierry Neuville kétszer győzedelmeskedett, a legutóbbi alkalom éppen idén, az új generációs i20 WRC modell volánjánál a Szardínia-ralin győzött le mindenkit, bizonyítva ezzel az új raliautó versenykörülmények közötti technológiai színvonalát. Neuville összesen kilenc dobogós helyezést, köztük a múlt heti Korzika-ralin elért harmadik helyezését tudhatja magáénak.   


„Nagyon örülök annak, hogy két további évre meghosszabbíthatom a szerződésemet a Hyundai Motorsportnál” – mondta Neuville. „Habár voltak más választási lehetőségeim, ez tűnt a leglogikusabbnak azért. hogy megőrizzük a csapat mostani lendületét. 2017. az új szabályozási rendszerével egy új korszak kezdete lesz a WRC-ben. A csapat debütálása óta számos különleges pillanatban osztozhattunk közösen. A közös győzelem Németországban karrierem egyik legjobb pillanata volt. A jövő évi új autóval és még ambiciózusabb célokkal izgatottan várom, mit hoz majd ez az új fejezet számunkra.”


„Thierry nagyszerű eszköz a csapat számára, ezért örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük a két éves hosszabbítást” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Sokat beszélgettünk Thierry jövőjéről a Hyundai Motorsportnál, amely nyilvánvaló része lett a motorsport világának, de az a tény, hogy közösen folytatjuk, megmutatja kapcsolatunk erősségét. Van néhány remek emlékünk, de ugyanígy nehéz pillanatok is, de összességében pozitív növekedési vonalon vagyunk. Most, hogy Thierryvel, Haydennel és Danival véglegesítettük a 2017-es felállást, a 2016-os szezon eredményes befejezése lesz a célunk, amely mellett a 2017-es versenyautó fejlesztésére is koncentrálunk.”

Forrás: globalpr.hyundai.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei