Újabb üzemanyagcellás Hyundai flották Koreában


A Hyundai a Münchenben már nyár óta üzemelő BeeZero üzemanyagcellás autómegosztó szolgáltatás mintájára ugyanilyen vállalkozásba kezd Dél-Koreában.

A Hyundai Motor további erőfeszítéseket tesz azért, hogy a hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás járműtechnikát minél közelebb vigye a vásárlóközönséghez. Korea legnagyobb autógyártója most bejelentette, hogy még az idén olyan üzemanyagcellás járműveket értékesít, amelyeket taxiként és egy induló autómegosztási szolgáltatás keretében lehet majd igénybe venni.  


A Hyundai még 2013-ban kezdte meg a Tucson ix Fuel Cell modelljének szériagyártását, a modellből azonban Koreában eddig mindössze 78 darabot tudott értékesíteni kormányzati hivatalok és civil vállalatok részére, amelyek legtöbbje a hiányzó infrastruktúra és az igen drága bekerülési költség miatt kísérleti projektként üzemel. A vállalat mostani kezdeményezésével azonban szeretné végre kiterjeszteni üzemanyagcellás vevőbázisát, amelynek keretében első körben az idei év végén 10 Tucson Fuel Cell taxiként állítanának kísérleti jelleggel szolgálatba Ulsan városában, míg 15 további ilyen modellel egy autómegosztó szolgáltatást indítanának a koreai Gwangjuban.   


A Hyundai Motor nemrég Sejong városában ünnepélyes keretek között megtartott ceremónián írta alá a vonatkozó megállapodásokat a helyi városi kormányzatokkal, valamint a projektben résztvevő partner társaságokkal. Az egyezmény szerint a Hyundai Ulsanban szolgáló 10 darabos flottáját 2017-ben további 5 darab követi majd és ugyanennyi érkezik még a Gwangju autómegosztó flottába is. 2018-ra pedig összesen már száz darab üzemanyagcellás Hyundai taxi áll rendelkezésre öt koreai nagyvárosban.    


A Hyundai Motor Gwangjuban működő autómegosztó flottáját a helyi J-Car üzemeltet majd, de a 15 Tucson Fuel Cell fenntartásában a város önkormányzata is részt vesz majd. A vállalkozás 2020-ra 150 darabosra kívánja bővíteni üzemanyagcellás flottáját, amelyet addigra Dél-Korea más régióira is kiterjesztene.   



„Az üzemanyagcellás járművek a tisztán elektromos meghajtás mellett a jövő két legjobb rendszereinek tekinthetőek” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. „A két legújabb projekt még több ember számára teszi lehetővé, hogy megismerje ezeket az autókat és megtapasztalja biztonságosságukat és kiválóságukat. Továbbra is hangsúlyozzuk az üzemanyagcellás technológiában elért vezető pozíciónkat és új exportslágert látunk ebben.”


Forrás: koreatimes.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei