PÁRIZS 2016: Megérkezett a Hyundai i30 harmadik generációja


A Hyundai az idei Párizsi Autószalonon állította ki első alkalommal a márka legfontosabb európai modelljének legújabb generációját, amely ötvözi mindazt a formastílust, technológiát és értékrendet, amely a jövőbeli Hyundai modelleket jellemzi.

Az új generációs Hyundai i30 a Hyundai Motor lényegét, a márka európai jelenlétét meghatározó modell A 2017 elején bevezetésre kerülő új generációs i30 a Hyundai Motor válasza napjaink gyorsan változó értékrendjeire, az ügyfelek technológiai megoldásokban gazdag, egyedi stílusú, rugalmas termékek iránti, fokozott érdeklődésére.


Az új generációs i30 kiemelkedő értéket képvisel az egyedülálló és családos ügyfelek, idősek és fiatalok számára egyaránt. Intelligens, örömteli alternatíva azok számára, akik vonzó formatervet, takarékos és dinamikus közlekedési eszközt, valamint teljes körű biztonsági szolgáltatási csomagot keresnek. Az autó minőségét és megbízhatóságát az iparágban teljességgel egyedülálló, ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia szavatolja.


„Meghallgattuk ügyfeleinket, megvizsgáltuk igényeiket. Úgy alakítottuk ki autónkat, hogy az mindenki számára vonzerővel bírjon. Az új generációs i30 a Hyundai európai DNS-ét hordozó autó: megfizethető, formájában vonzó, technológiáját tekintve innovatív, vezetése pedig élményszámba megy." - mondta Jochen Sengpiehl, a Hyundai Motor Europe marketingért felelős alelnöke. “A legújabb infotainment és kapcsolódási funkciókkal mindazt kínáljuk, amit a digitális bennszülöttek, napjaink és a közeljövő ügyfelei elvárnak autójuktól.”


Az új generációs i30 olyan kapcsolódási funkciókkal demokratizálja a technológiát, mint az Apple CarPlay, az Android Auto, vagy a vezeték nélküli töltőrendszer, amelyek mindegyike még kényelmesebbé, biztonságosabbá és praktikusabbá teszi az okostelefonok használatát vezetés közben. A legmodernebb aktív biztonsági rendszerek, mint az önműködő vészfékrendszer, az intelligens sebességtartó automata, a sávelhagyást gátló rendszer, az éberségfigyelő rendszer, vagy a holttér-felügyelet kényelmesebbé teszi az utazást, így az új generációs i30 fedélzetén még élvezetesebben telik az idő.


Mivel az európai vásárlók mindenekelőtt formatervük miatt választják a Hyundai gépkocsikat, az új generációs i30 esetében tovább fejlesztettük a márka formanyelvét, precíz, feszes vonalakkal, kifinomult, dús felületekkel, plasztikus kialakítású karosszériával teremtve időtlen, magabiztos megjelenést.


„Formatervezőink a szenvedélytől és lelkesedéstől hajtva teszik büszkévé és elégedetté a  Hyundai-tulajdonosokat. Ez a szemlélet egyértelműen megnyilvánul az új generációs i30-ban: az autó egy büszke kiáltvány!” - mondta Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group elnöke és vezető formatervezője. „Az új generációs i30 vezeti be a Hyundai frissen kialakított, új hűtőmaszkját; úgy nevezzük, kaszkád rács. Ez lesz a Hyundai új arculatának fő eleme."


A Hyundai Motor Europe Németországban működő műszaki központjának mérnökei szigorú tesztprogram során tökéletesítették az új generációs i30 menetdinamikai képességeit, ennek során Európa útjain, valamint a legendás nürburgringi Nordschleifén is megfordultak. A kiemelkedően merev és könnyű karosszéria 53 százalékban tartalmaz fejlett nagy szilárdságú acélt, magabiztos alapot teremtve a kiváló rugózási komforthoz és vezethetőséghez. Ehhez társul a 10 százalékkal közvetlenebb kormányzás és az új fejlesztésű futómű, ami együttesen azt jelenti, hogy a vezető anélkül élvezheti a kiemelkedő menetdinamikai adottságokat, hogy kompromisszumot kellene kötnie a kiemelkedő komfort terén.


A hajtáslánc-választék méretcsökkentett turbómotorokból áll, amelyek takarékosabbak, egyben jobb gázreakciókkal örvendeztetnek. Az ügyfelek háromféle benzinmotor, valamint egy 1,6 literes turbódízel erőforrás háromféle teljesítményszintű kivitele közül választhatnak, akár 89 g/km CO2-kibocsátással (célérték). Az új generációs i30 az első olyan Hyundai modell, amely megkapta az új négyhengeres turbómotort, a 140 lóerős 1.4 T-GDI erőforrást.


Az új generációs i30 több egyetlen modellnél. Egy teljes modellcsaládként lép színre, amelynek egyedi tagjait a minden karosszériatípusnál harmonikus, időtlen, kiegyensúlyozott formaterv köti össze. A család minden tagja tökéletesen megfelel a vásárlók igényeinek - akár eleganciára, akár izgalmakra vágynak. Az új generációs i30 modellcsaládban jelenik meg először a Hyundai Motor N márkája alá tartozó, 2017-től gyártott nagyteljesítményű modellváltozat.


A Hyundai Motor Europe műszaki központjában, a németországi Rüsselsheimben tervezett, a Nürburgringen tesztelt, és a csehországi Nošovicében gyártott, harmadik generációs i30 arra az infrastruktúrára épül, amelyet a Hyundai Motor az elmúlt 25 év során Európában kifejlesztett. Célja, hogy folytassa annak a két előző generációs modellnek a sikereit, amelyek 2008 óta több mint 800 000 példányban találtak gazdára.


“Az új generációs i30 a Hyundai legfontosabb modellje az európai piacon. amely azon ambíciónkat támogatja, hogy az első számú ázsiai autómárka legyünk. - mondta Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe ügyvezető igazgatója. “Az új generációs i30 bevezetésével sikertörténetünket szeretnénk folytatni, és további, organikus növekedést elérni a következő években.


Az új generációs i30 a Hyundai Motor Manufacturing Czech üzemében, a csehországi Nošovicében készül, amely 2008-ban nyitotta meg kapuit, és még abban az évben megkezdte az első generációs i30 gyártását. Az üzem éves gyártási kapacitása 300 000 darab gépkocsi, a gyár a legszigorúbb minőségi normáknak megfelelve teljesíti az európai ügyfelek elvárásait, lehetővé téve, hogy a Hyundai Motor az autóiparban egyedülálló, ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garanciát kínáljon.

Forrás: Hyundai Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei