Újra dobogón a Hyundai Korzikán


A Hyundai Motorsport eredeti terveit teljesítve Thierry Neuville és navigátora második helyezést ért el a hétvégén megrendezett idei Korzika-ralin.

A belga páros hibátlan teljesítményt nyújtott a Korzikai-rali tíz hosszú szakaszán, amelynek végén a 2016-os szezonban immár negyedik, a Hyundai Motorsport színeiben pedig összességében nyolcadik alkalommal állhattak fel a dobogóra a legjobbak közé. Mindhárom Hyundai i20 WRC modell sikeresen teljesítette ralit, amelyen Hayden Paddon a hatodik helyen, közvetlenül a hetedikként teljesítő Dani Sordo előtt végzett. Ezzel a végeredménnyel a Hyundai Motorsport pontszáma 227-re emelkedett, amely hárommal több, mint a 2015-ös összes pontszáma, így a csapat megerősítette a bajnokságban elfoglalt második helyezését.   


Neuville egész hétvégén szorosan a későbbi győztes, Sébastien Ogier nyomában volt és keményen megküzdött azért, hogy megtartsa második helyét. A vasárnapi szakaszokon 23,6 másodpercre tudta tovább növelni előnyét a harmadik helyen álló Andreas Mikkelsennel szemben, így a belga pilóta 112 ponttal már a világbajnoki ranglista harmadik helyére ugorhatott.


„Nagyon pozitív és küzdelmes hétvégén vagyunk túl” – mondta Neuville. „Nem vétettünk hibát ezeken a trükkös és egyben élvezetes szakaszokon, így ez tényleg egy tökéletes verseny volt. A csapat minden tagja remek munkát végzett és nagyon boldog vagyok, hogy elértük ezt. Az új generációs Hyundai i20 WRC lendületes volt, amit látni lehetett néhány szakaszon elért időeredményünkön is. Sikerült szombaton növelni az előnyünket Andreashoz képest, így az utolsó néhány szakaszon csak arra koncentráltunk, hogy jól vezessünk és hazahozzuk az autót. Az új mérnökünkkel közösen folyamatosan fejlesztettük az autót, így elégedett vagyok a hétvégével. Szardínia óta remek lendületet vettünk, így remélem, ebben az irányban folytathatjuk majd Spanyolországban.”  


Hayden Paddon versenyképes formában volt, amelynek révén vasárnap a 9. szakaszon a második helyen végzett. A Hyundai Mobis Rally Team versenyzőjeként az új-zélandi pilóta az utolsó két szakaszon 37,8-ról 17,5 másodpercre tudta csökkenteni az ötödik helyen álló Craig Breennel szembeni hátrányát.  


„Az elmúlt két nap után sokkal erősebben fejeztük be azt a ralit” – mondta Paddon. „Visszatértünk az alapokhoz és onnan indultunk újra. Megnézve a vasárnapi két szakasz eredményét, azt kell mondanom, jó irányba indultunk el. A vasárnapi hosszú nyitószakaszon második helyen célba érni sokkal jobb eredmény, mint amit vártunk. Ez önbizalmat ad a spanyolországi felkészüléshez.”


Dani Sordo akár a dobogós helyért is harcba szállhatott volna, ha nem kap defektet péntek délután és emiatt nem veszít két egész percet. A spanyol pilóta szombaton a 8-as szakaszon elért második helyezésével megmutatta, mire képes, de összesítésben a hetedik hellyel kellett beérnie.  


„Ez egy igazán frusztráló hétvége lett, miután pénteken defektet kaptunk” – mondta Sordo. „Ez véget vetett bármilyen dobogós reményünknek. Alkalmanként persze megmutathattuk, mire lennénk képesek a két perces késés nélkül. Volt néhány igazán bíztató szakaszunk, ahogyan pár nehezebb rész is. de mindez meg kellett tapasztalnunk és aztán tovább lépni. A következő az én hazai pályám Spanyolországban, így visszatérek és küzdeni fogok!”


A Hyundai Motorsport a szardíniai győzelem, a lengyel harmadik hely, és a németországi kettős dobogó után immár négy egymást követő WRC eseményen dobogós helyezést tudott elérni. Mivel még három esemény van a WRC 2016-os naptárában, még rengeteg lehetősége van a csapatnak arra, hogy ezt a trendet továbbvigye.


„Fantasztikus, hogy folytathatjuk dobogós futamainkat” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „A Korzika-rali nagyon kemény verseny, de az új generációs Hyundai i20 WRC autóink remekül teljesítettek. A hétvége néhány csapatunk, így Dani és Hayden számára nem telt el drámai pillanatok nélkül, akik ennek ellenére sikeresen zárták a ralit. Thierry nagyon jó formában volt egész hétvégén, állandóan Ogier legnagyobb kihívója volt, amit mi mindannyian nagyon élveztünk. Mindent meg fogunk tenni, hogy erre a bajnokság hátralévő részében is építsünk. Minden versenyzőnk és a csapat összes tagja Spanyolországban  is dobogót remél.”

Forrás: rallye-info.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei