A Coca-Cola több száz Hyundai Kona Electric-et vásárol

A Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH mostantól évente akár 200 darab elektromos Hyundai Kona modellre cseréli járműflottáját, amelyek első példányait nemrég át is vették.

A Coca-Cola februárban bejelentette, hogy a vállalat célja mintegy 2 300 németországi szolgálati és kishaszongépjárművét teljesen elektromos modellekre történő cseréje. Pontosabban ez 1 830 személygépkocsira és 460 kisteherautóra vonatkozik. Ez pedig annyit jelent, hogy a jövőben kizárólag elektromos járműveket fognak vásárolni annak érdekében, hogy a flotta 2025-re teljesen elektromossá alakuljon. A fent említett személygépkocsik és kishaszongépjárművek mellett németországi flottájában a Coca-Cola további 700 teherautóval és targoncával rendelkezik. Ezek villamosításáról egyelőre nincs információ. 

Egy dolog viszont világos: az új elektromos autók között több száz Hyundai Kona Electric lesz. A megállapodás, amely szerint a Hyundai évente akár 200 dearab elektromos modellt ad át a Coca-Cola alkalmazottainak, eredetileg 2024-ig szól. A 150 kW motorteljesítményű, 64 kWh-s nagyteljesítményű akkumulátorral felszerelt járműváltozatok ugyanúgy szerepelnek a listán, ahogy a 100 kW-os villanymotor kisebb 39,2 kWh akkumulátorral szerelt változata is. 

„Nagyon örülünk annak, hogy a Coca-Cola European Partners Deutschland vállalattal egy meghatározó új ügyfelet és imázsviselőt tudtunk megnyerni a Hyundai márka számára" – mondta Tobias Krumnikl, a Hyundai Motor Deutschland flottarészlegének vezetője. „Különösen a Kona Electric kiválasztása miatt látjuk erősnek piaci pozíciónkat a vonzó elektromos járművek vezető szállítójaként, nagyon jó ár-teljesítmény aránnyal és kiváló minőséggel, amelyet a flottaszektor is megerősített."

„Megvizsgáltuk a jelenleg elérhető elektromos modellek kínálatát, funkcionalitását és gazdaságosságát" – kommentáta a hírt Hans-Jürgen Tost, a Coca-Cola European Partners Deutschland flottamenedzsere. „Arra a döntésre jutottunk, hogy manapság a Hyundai Kona Electric az egyik legjobb ajánlat. Különösen annak fényében, hogy a Kona a nagyobb akkumulátorcsomaggal akár 484 kilométeres hattávolságot is képes elérni."

A Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH mintegy 40 németországi telephelyén a töltési infrastruktúra kiépítését a német Vattenfall vállalat vállalta magára, amely legfeljebb négy évet tervez a töltési infrastruktúra teljes kiépítésére. A tervezés és a telepítés mellett a Vattenfall gondoskodik az üzemeltetésről, a szervizelésről és a karbantartásról is.

A Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH a legnagyobb németországi italgyártó vállalat, amelynek értékesítési volumene 2020-ban meghaladta a 3,5 milliárd litert. A csoport a Coca-Cola márkájú termékek palackozásáért, értékesítéséért és forgalmazásáért felelős Németország területén. Saját információi szerint a vállalat mintegy 325 ezer kiskereskedelmi és vendéglátóipari ügyfelet lát el és körülbelül 7 ezer embert foglalkoztat. A Coca-Cola European Partners (CCEP) a Coca Cola európai központjaként arra törekszik, hogy 2040-re klímasemlegesé váljon és ehhez 2030-ig mintegy 8 ezer szolgálati és kisteherautót cseréljen elektromos járművekre. A németországi vállalatnak ebben élen kell járnia, amit hamarosan más európai országoknak is követniük kell.

Forrás: electrive.net

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei