A Hyundai bemutatta első Boston Dynamics projektjét

A Hyundai csoport bemutatta a „Üzembiztonsági Robot” névre keresztelt robotját, amely a Boston Dynamic által fejlesztett Spot robot továbbfejlesztett változataként egy kísérleti projekt keretében a Kia egyik koreai üzemét fogja felügyelni. 

A Boston Dynamics négylábú Spot robotján alapuló robot mesterséges intelligenciával (AI), autonóm navigációval és távműveleti technológiákkal rendelkezik, amelyet a Hyundai csoport Robotikai Laboratóriuma fejlesztett ki a robot különféle ipari feladatokhoz történő felhasználására.

„Az Üzembiztonsági Robot az első együttműködési projektünk a Boston Dynamics vállalattal. A robot segít felismerni a kockázatokat és biztosítani az emberek biztonságát az ipari területeken” – mondta Dong Jin Hyun, a Hyundai Motor Group Robotics Lab vezetője. „A Boston Dynamics vállalattal folytatott folyamatos együttműködés révén a továbbiakban is olyan intelligens szolgáltatásokat fogunk létrehozni, amelyek felismerik az ipari létesítményekben rejlő veszélyeket és segítenek a biztonságos munkakörnyezet fenntartásában.” 

A beépített hőkamerával és a 3D LiDAR rendszerrel a robot képes észlelni a körülötte lévő személyeket, figyelni a magas hőmérsékletű helyzeteket és a potenciális tűzveszélyt, valamint érzékelni, hogy egy ajtó nyitva vagy csukva van-e. A robot egy biztonságos weboldalon keresztül távolról vezérelhető, amely élőben közvetíti a robot üzem körüli mozgását, lehetővé téve az irodai személyzet számára az ipari területek távoli megfigyelését. A Robot AI technológiája a biztonságos weboldalon keresztül azt is lehetővé teszi a robot számára, hogy észlelje a veszélyeket és riasztásokat küldjön a menedzserek felé.

Ezen funkciók alapján a Robot valós időben osztja meg a vezérlőközponttal a helyszíni helyzetekről készült fényképeket és a tevékenységi naplót, valamint vészhelyzet esetén támogatja a gyors reagálást azáltal, hogy riasztást ad a vezérlő weboldalán. A menedzserek szükség esetén átállíthatják a robotot manuális távvezérlésre, hogy a fontos ipari helyszíneket közelebbről megvizsgálják. Lehetőség van több gyári szervizbiztonsági robot vezérlőrendszerhez csatlakoztatására is a különböző zónák egyidejű ellenőrzéséhez.

A négylábú robot képes a szűk helyiségekben is navigálni, valamint azonosítani az emberi szemmel nehezen látható sötét területeket. A Hyundai csoport technológiáit alkalmazva a Boston Dynamics Spot továbbfejlesztett önjáró képességekkel is rendelkezik. A vállalat szervizrobotok fejlesztésével kapcsolatos tapasztalatai alapján a Robotot különféle olyan technológiákkal látták el, amelyek alkalmasak az ipari telephelyeken történő önálló járőrszolgálatokra, beleértve a feladatkezelést és a mély tanuláson alapuló látástechnikát.

A Hyundai csoport számos saját technológiát ültetett át a Robotra, beleértve az AI-t az emberek észleléséhez, a hőkamerát a magas hőmérsékletű kockázatok észleléséhez, a LiDAR-t az ajtónyílások felismerésére és a navigációs technológiát, amely lehetővé teszi, hogy önállóan mozogjon az ipari létesítményekben kijelölt területeken – mindez pedig más típusú mobil robotplatformokra is kiterjeszthető.

A Kia dél-koreai üzemében végzett kísérleti projekt során a Hyundai csoport a Robot alkalmazásával segíti a késő esti biztonsági járőrszolgálatokat és biztonságosabb környezetet teremt a dolgozók számára. A vállalat a használat során áttekinti a Robot koncepcióját, felméri hatékonyságát, valamint alkalmazhatóságát, mielőtt kiterjeszti járőrözési területeit és felülvizsgálja a további telepítést más ipari létesítményeiben is.

Az év elején a Hyundai Motor Group irányító részesedést szerzett a Boston Dynamics vállalatában, amely olyan robottechnológiát fejleszt ki, amelyek javítják az emberek életét és elősegítik a biztonságukat. A robotikai technológiák fejlődése szinergiákat biztosít a Hyundai csoport ipari telephelyei, az önvezető járművek és a jövőbeni városi légi mobilitási (UAM) megoldásai számára.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei