Dobogóval zárta a Hyundai Motorsport az Akropolisz-ralit

Az idei WRC szezon kilencedik fordulójában Ott Tänak másodikként ért célba a Hyundai i20 Coupe WRC volánjánál, amivel a finn pilóta idei harmadik dobogós eredményét ünnepelhette meg.

A 2014 óta versenyző Hyundai Motorsport ezúttal teljesen új területen küzdött a rali-világbajnokságban: A csapat először versenyzett az Akropolisz-ralin, amelynek kavicsos szakaszain utoljára a 2013-as szezonban voltak WRC versenyautók. Az első szakaszon az észt pilóta, Ott Tänak és navigátora, Martin Järveoja már a második helyet szerezték meg a Hyundai i20 Coupe WRC versenyautójukkal, míg az összesen 15 gyorsasági szakaszból hármat megnyerve következetes teljesítményt nyújtottak, amivel a végén a második helyen értek célba, 42,1 másodperccel a győztes Kalle Rovanperä mögött. Az utolsó gyorsasági szakasz ötödik leggyorsabb idejével Tänak plusz pontot is szerzett a pilóták rangsorolásában.

„Ezen kihívásokkal teli hétvége után örülünk a második helynek” – mondta Tänak. „Keményen dolgoztunk azon, hogy javítsunk az autó vezetési érzetén. Kalle (Rovanperä) a kezdetektől fogva a legjobb formában volt, ezért a második hely biztosítására összpontosítottunk. Tudjuk, hogy van még tennivaló, de a második hellyel elértük azt, ami itt lehetséges volt.”

A negyedik helyezésével Dani Sordo éppen csak lecsúszott a dobogóról. A spanyol, aki először kezdett világbajnoki fordulót új navigátorával, Cándido Carrerával, az első szakaszon tíz másodperces büntetést kapott a korai indulásért. Aztán egészen a célig védte negyedik helyét. „Ez egy nehéz hétvége volt, különösen azok a napok, amikor le kellett mondjunk a dobogóról, nem voltak könnyűek” – mondta Sordo. „Ennek következtében hiányzott az önbizalmunk. A negyedik hely volt a legjobb, amit elérhettünk. Ez volt az első WRC versenyem Cándidóval, aki jó munkát végzett, de legközelebb megpróbálunk javítani.”

Thierry Neuville legutóbb ugyan Belgiumban világbajnoki futamot nyert, Ez alkalommal viszont már korán be kellett fejeznie a küzdelmet. A szervokormány meghibásodása miatt már az első napon a 26. helyre estek vissza. A belga kettős ezután visszaküzdötte magát a legjobb 10 közé, így összesítésben a nyolcadik helyen fejezték be a ralit. Az utolsó Power Stage negyedik leggyorsabb idejével Neuville két további pontot szerzett a világbajnoksághoz.

"Nem tagadhatom, ez egy frusztráló rali volt. Sajnos időről időre ugyanazok a problémák merültek fel, ami engem bosszant” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Mindhárom csapat remek munkát végzett, nagyon köszönöm nekik.”

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei