Első képeken a Hyundai Casper

A Hyundai Motor bemutatta a vadonatúj Casper mini crossoverének első külső képeit, amely magabiztos és méltóságteljes arculattal rendelkezik 

A Hyundai Motor közzétette a vadonatúj Casper mini crossover modelljének külső formavilágát bemutató első fotóit, amely az idei év második félévében jelenik meg Dél-Koreában. A gyártó szerint a Casper egy olyan kategóriában jelenik meg, amely eddig nem létezett az ország autópiacán és leginkább azon vásárlóközönséget célozza meg, amely praktikus, biztonságos és egyéni megjelenést keres.  

A Casper elnevezés egy gördeszkatechnikára utal, ahol a deszkát ugratás közben megfordítják és tükrözi a Hyundai Motor azon szándékát, hogy az új autókategóriában kiváló termékminőséggel kívánja megváltoztatni a meglévő autópiac sztereotípiáit. A Casper teljes hossza 3 595 mm, tengelytávja 2 400 mm, teljes szélessége 1 595 mm, míg teljes magassága 1 575 meghajtásáról pedig egy 1.0 literes MPI szívó benzines gondoskodik az alapmodellben, emellett pedig rendelhető lesz egy 1,0 T-GDI turbófeltöltős erőforrással is. 

A Casper célja, hogy minden generációt megcélozzon, akik az egyéniséget és a fiatalosság érzetét keresik. Külső kialakítása megragadja a belépő SUV fiatalos és dinamikus érzetét, annak méltóságán és robusztusságán alapulva. Az frontrész kialakítása a Casper egyedi stílusát mutatja meg, , felül irányjelzőkkel, alul az ikonikus, kerek LED-es nappali menetfénnyel, futurisztikus, paraméteres mintás hűtőmaszkkal és széles alsó légterelővel.

A hátsó részre széles csomagtérajtót illesztettek, hogy ezzel is fokozzák a rakodás kényelmét, miközben az oldalrész a terjedelmes sárvédőkkel és a magas hasmagassággal hangsúlyozta a jármű dinamizmusát. A szélvédőt és első oldalablakokat vizuálisan összekötő fekete A-oszlop a nyitottság érzését hangsúlyozza, a masszív benyomást pedig a B-oszlop és a tetőcsomagtartó teszi lehetővé, amelyek észrevétlenül csatlakoznak az ajtókhoz.

Ezenkívül a hátsó ajtókilincset a hátsó ajtó ablaküvegébe rejtették el, ezzel letisztult benyomást keltve. A csomagtérajtó kilincsének tetejére került a Casper egyedi karakteres emblémája, amely egy mosolygós emberre hasonlít és egyértelműen jelzi a jármű egyéniségét. Ezenkívül az első hűtőrács paraméteres mintázatát a hátsó lámpában is alkalmazták, amivel növelik a futurisztikus érzést és az elsővel megegyező kör alakú irányjelző az egység érzésével tette teljessé a formavilágot.

A Hyundai az alapváltozat mellett egy Active modellt is bemutatott, amely turbómotorral és sportos dizájnelemekkel rendelkezik. Az Active változat a dinamizmust azzal hangsúlyozza ki, hogy kör alakú intercooler-beömlőt és hálós elrendezésű hűtőmaszkot visel. A dinamikus kép elöl a sportos kialakítású alsó légterelő idommal, hátul pedig a diffúzoros kialakítással válik teljessé.

A Hyundai Motor elsősorban Dél-koreában kívánja értékesíteni vadonatúj Casper modelljét, amelynek gyártása később várhatóan Indiában is megkezdődik majd. Arról egyelőre nincs semmilyen információ, hogy a Casper később esetleg más piacokon, így Európában is forgalomba kerülne. 

Forrás: news.hmgjournal.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei