Letették a Hyundai és az LG közös akkucella-gyárának alapkövét

A Hyundai Motor Group és az LG Energy Solution Ltd. megkezdte egy elektromos autók számára akkumulátorcellákat gyártó üzemének építését Indonéziában, amivel biztosítják a vezető szerepüket a akkumulátoros elektromos járművek globális piacán.

A Hyundai csoport és az LG Energy Solution bejelentette, hogy az indonéz kormányzattal közösenegy virtuális alapkőletételi ünnepséget tartottak a tervezett gyár helyén, a Jakarta közelében fekvő Karawang Új Ipari Városának területén. Az indonéz kormány részéről Joko Widodo elnök, Bahlil Lahadalia befektetési miniszter és Luhut Binsar Pandjaitan tengerészeti és befektetési ügyekért felelős miniszter, míg a koreai részről Woo-pyeong Hong, az Battery Cell közös vállalat vezérigazgatója és Youngtack Lee, a Hyundai Motor ázsiai-csendes-óceáni központjának vezetője vett részt. Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke; Sung Hwan Cho, a Hyundai Mobis elnök-vezérigazgatója és Jong-hyun Kim, az LG Energy Solution elnök-vezérigazgatója koreai videóközvetítésen keresztül vett részt a ceremónián.

„A Hyundai Motor Group arra összpontosítja tudását, hogy globális vezető szereplővé váljon az elektromos autók piacán, ami a jövő versenyképességének biztosításának kulcsa. Az üzem része ezeknek az erőfeszítéseknek” – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke. „Ezen üzem felépítésével és a különböző kapcsolódó iparágak fejlesztésével egy villanyautós ökoszisztéma jön létre sikeresen Indonéziában. A továbbiakban azt várjuk, hogy Indonézia kulcsszerepet játsszon az térség villanyautós piacán.”

„A mai nap jelentős lépést jelent Indonéziának az elektromos akkumulátor-ipar új korszakának beindításában, az ország első akkumulátorcella gyártóüzemének létrehozásával" – mondta Jong-hyun Kim, az LG Energy Solution elnök-vezérigazgatója. „A vegyesvállalati együttműködés révén közösen, most egy lépéssel közelebb vagyunk a világ első átfogó villanyautós ellátási láncának létrehozásához." Hozzátette: „Az LG Energy Solution minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az akkumulátorcellát gyártó közös létesítmény kulcsfontosságú bázissá váljon az elektromos járművek globális piacán.”

A Hyundai csoport és az LG Energy Solution 2021 júliusában kötött szándéknyilatkozatot az indonéz kormányzattal arról, hogy egy villanyautókhoz szükséges akkumulátorcella-gyártó üzemet hoznak létreközös vállalatot hoznak létre Indonéziában. A Hyundai és az LG Energy Solution azt is bejelentette, hogy 50-50 százalékos részesedéssel összesen 1,1 milliárd dollárt fektetnek be a közös üzletbe. Az indonéz kormányzat vállalja, hogy különféle ösztönzőket és előnyöket kínál az üzem stabil működésének támogatására.

Az új akkumulátorcella-gyár egy 330 ezer négyzetméteres telken épül fel, az építkezés várhatóan 2023 első felére fejeződik be. Az új létesítményben az akkumulátorcellák tömeges gyártását várhatóan 2024 első felében kezdik meg. Teljesen üzemképes állapotban a létesítmény várhatóan összesen 10 GWh értékben termel majd Az itt készülő NCMA lítium-ion akkumulátorcellák évente több mint 150 ezer villanyautó akkumulátoraihoz lesz elegendő. Ezenkívül a létesítmény készen áll arra, hogy a jövőben akár 30 GWh-ra növelje termelési kapacitását, hogy kielégítse a jövőbeni elektromos járművek iránt jelentkező igények növekedését.

A Karawangban készülő akkumulátorcellákat a Hyundai Motor és a Kia azon elektromos modelljeibe fogják beépíteni, amelyek a csoport dedikált E-GMP (Electric-Global Modular Platform platformjára épülnek. Az új gyár a két autógyártó elektromos modelljeihez optimalizált akkumulátorcellák beszállításával segíti a Hyundai Motor és a Kia nagy hatékonyságú, nagyteljesítményű és biztonságos járművek gyártását.

A Hyundai csoport és az LG Energy Solution arra számít, hogy az elkövetkező években stabil akkuellátást tud biztosítani, mivel az elektromos járművek globális kereslete várhatóan tovább fog növekedni. A Hyundai a jármű- és alkatrészgyártásban szerzett szakértelmével járul hozzá az üzem termelési hatékonyságának növeléséhez. A vállalat integrált minőségirányítási rendszereivel is segíti az akkumulátorcellák előállítását.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei