Tíz százalék felett a Hyundai csoport európai piaci részesedése

A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Motor és Kia vállalatok összesített piaci részesedése augusztusban a csoport életében első alkalommal lépte át a tíz százalékos határt Európában. 

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által közzétett adatai szerint a Hyundai Motor és a Kia augusztusban 73 060 darab (38 143 Hyundai és 34 917 darab Kia modellt) értékesített augusztusban, ami 0,2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ezen belül a Hyundai Motor eladásai 2,2 százalékkal emelkedtek, míg a Kia 2,8 százalékos visszaesést könyvelhetett el. Elemzők szerint a két vállalat viszonylag jól teljesített annak fényében, hogy az európai összesített autóeladások a félvezetőhiány miatt 18,1 százalékkal estek vissza.

Ezzel az eredménnyel a Hyundai Motor és a Kia együttes európai piaci részesedése éves szinten 1,8 százalékponttal nőtt és elérte a 10,1 százalékot (5,3 százalék a Hyundai Motor és 4,8 százalék a Kia esetében). Ez volt a vállalatcsoport történetében az első olyan alkalom, amikor a két autógyártó együttes havi részesedése meghaladta a 10 százalékot Európában.

A Hyundai csoport összesített értékesítési eredménye 28,3 százalékkal 662 894 darabra nőtt az előző év azonos időszakához képest (a Hyundai Motor esetében 331 268, a Kia esetében 331 626 darabbal). Ugyanebben az időszakban az összesített autóeladások száma Európában elérte a 8 188 886 darabot, ami 12,7 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. Ennek eredményeként a Hyundai Motor és a Kia összesített piaci részesedése éves szinten 1,0 százalékponttal 8,1 százalékra emelkedett (4,0 százalék a Hyundai Motor és 4,0 százalék a Kia esetében).

„"Az IONIQ 5 modellünk kedvező fogadtatásának köszönhetően a jövőben vezetni fogjuk a környezetbarát autók piacát Európában, amit a Kia EV6 modellje követ, amelynek bevezetése hamarosan kezdetét veszi a kontinensen" – mondták a Hyundai Motor és a Kia illetékesei. „Arra számítunk, hogy a két vállalat európai piaci részesedése 2021-ben meg fogja haladni a 8 százalékot." A két autógyártó éves piaci részesedése első alkalommal 2020-ban lépte át a 7 százalékos szintet.

A Hyundai Motor és a Kia történelme során először 2018-banlépte át az egymillió darabos értékesítési eredményt Európában. Eladási darabszámaik 2019-ben is meghaladták az egymillió darabot, majd 2020-ban a koronavírus-járvány következtében 841 520 darabra csökkentek. 2021 első felében azonban már 494 158 darabot sikerült értékesíteniük, ami 40,1 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, ezzel felvetve annak lehetőségét, hogy idén ismét áttörjék az egymillió darabos határértéket. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei