A Hyundai 2050-re teljesen megújuló energiára áll át

A Hyundai Motor Group összes leányvállalata csatlakozott a RE100 klímacsoporthoz azért, hogy kibővítse megújuló energiahasználatát és célul tűzte ki, hogy 2050-re már százszázalékban csak megújuló forrásokból származó energiát kíván felhasználni.  

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy öt kulcsfontosságú leányvállalata, köztük a Hyundai Motor) és a Kia is csatlakozik a RE100 klímacsoporthoz, amely globális kezdeményezésként elkötelezett a 100 százalékos megújuló energia felé történő elmozdulás mellett. Csatlakozva 300 másik globális vállalathoz, a Hyundai Motor Group ezzel is tovább kívánja gyorsítani a fenntartható fejlődés és a széndioxid-semlegesség terén tett erőfeszítéseket. A Hyundai Motor és a Kia, valamint a Hyundai Mobis, a Hyundai Wia és a Hyundai Transys vállalatok még júliusban szintén benyújtja kérelmét a Koreai RE100 Bizottsághoz.

Míg mind az öt vállalat célja, hogy 2050-ig 100 százalékban megújuló energiára térjen át, mindegyik független erőfeszítéseket is tesz annak érdekében, hogy már az ütemterv céldátuma előtt, már 2040-re elérje a célokat, a tengerentúli műveletek energiaellátási és keresleti viszonyaitól függően. Ennek érdekében az öt vállalat közös RE100 válaszrendszer létrehozását tervezi azokon a globális telephelyeken, ahol leginkább működnek. A csoport a megújuló energia beszerzésének különféle módjait fontolgatja, mint például a napelemek révén történő saját termelés, a szél- és napenergia-termelőkkel történő áramvásárlási megállapodások, valamint a Korea Electric Power Corporation (KEPCO) „Green Premium” programján keresztüli vásárlás.

A fent említett vállalatok mellett más, a csoporthoz tartozó leányvállalatok is egyetértenek abban, hogy át kell térni a 100 százalékban megújuló energiára és azt tervezik, hogy a jövőben is aktívan felhasználják ezt majd működésük során. A RE100 csoporthoz csatlakozás bejelentése előtt a Hyundai Motor Group fő leányvállalatai a gyártási folyamatok során már kiterjesztették a megújuló energiaforrások, valamint az energiafelhasználás csökkentésére szolgáló technológiák alkalmazását.

A Hyundai Motor 2013-ban a dél-koreai Aszan autógyártói üzemében tetőre szerelt napelemes rendszert telepített, évente 13 ezer MWh áramtermeléssel. A vállalat továbbá 12 500 MWh villamosenergiát termel az Ulszanban a Korea Hydro & Nuclear Erőművel együttműködésben tavaly telepített napenergia-létesítmények révén. 2019-ben a Kia olyan rendszert hozott létre, amely a szlovákiai zsolnai gyárában felhasznált összes energiát megújuló forrásból helyettesíti. Koreában a Kia Gwangmyeong, Hwaseong és Gwangju üzemei megszerezték az ISO50001 minősítést. A Hyundai Mobis pedig az év elején teljesen átállt a megújuló energiaforrásokra Szlovákiában és Svédországban, míg Koreában a Globális Mobis Energiagazdálkodási Rendszer (GMEMS) létrehozásával törekszik az energiafelhasználás csökkentésére.

A P4G (Partner a 2030-as zöld növekedésért és a globális célokért) májusi külön ülésén Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke elmondta: „A klímaváltozásra adott legfontosabb válasz a cselekvés. A jövőben a széndioxid-semlegesség elérésével hozzájárulunk a gazdaság globális körforgásához.”

A RE100, amely a „100 százalékban megújuló energia” rövidítést jelenti, egy globális kezdeményezés, amelyet az a Klímacsoport vezet, amely a világ 100 százalékos megújuló energia iránt elkötelezett legbefolyásosabb vállalkozásait tömöríti és 2014 óta kampányol. jelentős energiafogyasztás (azaz évente 100 GWh), és a csatlakozás után egy éven belül be kell nyújtaniuk a közép- és hosszú távú megújuló energiát biztosító terveket. Több mint 300 globális vállalat vesz részt. A tagsághoz a vállalatoknak jelentős áramfelhasználási lábnyommal kell rendelkeznie (azaz évente 100 GWh) és a csatlakozás után egy éven belül be kell nyújtania közép- és hosszútávú megújuló energiaellátási terveit. Ebben a társaságban jelenleg több mint 300 globális vállalat képviselteti magát.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei