A Hyundai kreatív igazgatója lett az Év Autós Embere

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy a Világ Autós Díjainak zsűrije Luc Donckerwolke-t, a csoport formatervezésért felelős ügyvezető alelnökét és kreatív igazgatóját választotta az Autós Világ 2022-es év Emberének.

Ezzel az elismeréssel azokat az autóipari szakembereket díjazzák, akik munkájukkal jelentős hatást értek el a díj odaítélését megelőző évben. A Világ Autós Díját 33 ország 102 újságíróját képviselő zsűrije Donckerwolke innovatív új modellek – köztük a Hyundai IONIQ 5, Kia EV6 és Genesis GV60 – felügyelő szerepét jelölte meg az idei kitüntetés fő okaként. Beharangozták a módosított retro Pony és Grandeur modelleket is, amelyek Korea gyakran figyelmen kívül hagyott autóipari öröksége előtt tisztelegtek.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam az Év Embere díjat és szeretnék köszönetet mondani a zsűri minden tagjának, illetve a Hyundai Motor Group értékes csapatának, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre” – mondta Donckerwolke. „Számos cégnél és márkánál dolgoztam pályafutásom során, és nagyon örülök a Hyundai, Kia és Genesis márkák elismerésének. Ezek tükrözik igazán a Csoport összes alkalmazottjának, kereskedőjének és partnerének erőfeszítéseit, akik kitartóan dolgoztak azon, hogy olyan lenyűgöző és releváns járműveket hozzanak létre, amelyek világszerte több mint 200 országban kaphatók” – tette hozzá.

A Világ Autós Díjának zsűrije különböző díjkategóriákban a Hyundai, Kia és Genesis modelleket is elismerte. Az IONIQ 5 és az EV6 bekerült a 2022-es Autós Világ legjobb öt dizájnja közé. A GV70 bekerült a 2022-es Világ Luxusautója kategóriája első öt díjazottja közé. Az IONIQ 5 szintén a legjobb öt közé került a 2022-es Év Elektromos Járművei között. Az IONIQ 5, az EV6, a Genesis G70 és a Hyundai Tucson egyaránt a 2022-es Világ Év Autója Top 10-be került, így a csoport minden más autógyártónál több elismerést kapott a listán.

„Amióta 2016-ban kreatív igazgatóként csatlakoztam a csoporthoz, nemcsak a Hyundai és a Kia márka felfelé ívelő pályáját folytattuk, hanem egy új luxusmárkát, a Genesist is bemutattuk. A Genesis márka bevezetése óta számos elismerésben részesült és nagy megtiszteltetés számomra, hogy sok tisztelt kollégámmal együtt részese lehetek a márka létrehozásának, bevezetésének és fejlesztésének” – mondta Donckerwolke. – „Még egyszer köszönöm ezt a fantasztikus megtiszteltetést.”

Donckerwolke 30 éves járműtervezői pályafutása lehetővé tette számára, hogy számos rangos márka, köztük a Bentley, Lamborghini, Skoda, Seat és Audi mellett világszerte tapasztalatokat szerezzen. 2016-ban csatlakozott a Hyundai csoporthoz, majd 2017-ben Peter Schreyert követte a kreatív igazgatói pozícióban. Az autóipar szenvedélyes rajongójaként és gyűjtőjeként a nyolc nyelven beszélő Donckerwolke büszke multikulturális hátterére.

A Hyundai csoport a globális autóipar számára kihívásokkal teli év ellenére 2021-ben továbbvitte globális villamosítási terveit. A Hyundai IONIQ 5 és a Kia EV6 is számos elismerésben részesült, annak ellenére, hogy az év végén debütáltak, míg a Genesis GV60 – a márka első dedikált elektromos járműve – szintén nagyon kedvező fogadtatásban részesült. 

Az Év Autós Világ Embere díj része az évente megrendezésre kerülő Világ Autós Díjának, amely hivatalosan 2004 januárjától létezik. A díj célja, hogy elismerje, jutalmazza és inspirálja a kiválóságokat, vezető szereplőket és az innovációt az autóiparban. A korábbi nyertesek közé tartozik Akio Toyoda (2021), Carlos Tavares (2020), Sergio Marchionne (2019) és Håkan Samuelsson (2018).

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei