A Hyundai és a Shell együttműködik a zöld mobilitás fejlesztéséért

A Hyundai Motor és a Shell új stratégiai együttműködésbe kezd annak feltárására, hogyan kínálhatnak alacsonyabb széndioxid-kibocsátású termékeket és szolgáltatásokat, valamint csökkenthetik saját kibocsátásukat működésük során.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a Shell vállalattal egy olyan szándéknyilatkozatot írtak alá, amely a teljes zöld értéklánc versenyképességének erősítését szolgálja. Az együttműködés keretében a Hyundai Motor arra számít, hogy felgyorsíthatja a villamosításra átállását és széndioxid-semlegességi céljának elérését. A Shell arra is számít, hogy képes lesz a zöldenergia-üzletág kibővítésének lendületet adnia.

„Ezen együttműködésen keresztül bőséges lehetőséget látunk saját üzletágaink átalakítására és olyan ígéretes szinergiákat azonosítottunk, amelyek lehetővé teszik a Hyundai Motor és a Shell számára, hogy a jövőbeli mobilitási és tiszta energiamegoldásokra való átállás során boldoguljanak” – mondta Jaehoon Chang, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója. „Közös erőfeszítéseink révén olyan stratégiai szövetségi kezdeményezéseket fogunk végezni, amelyek olyan közös célok elérését szolgálják, mint például a széndioxid-semlegesség.”

Huibert Vigeveno, a Shell igazgatója hozzátette: „Az ehhez hasonló stratégiai együttműködések alapvetőek lesznek a világ tisztább energiára való átállásában. A sikerhez új, növekvő piacokra kell betörnünk és olyan léptékben kell dolgoznunk, amilyet korábban nem ismertünk. A mai megállapodás a legújabb példa arra, hogyan dolgozunk ügyfeleinkkel széndioxid-kibocsátás-csökkentési terveik felgyorsításán.”

A két cég elsődleges együttműködési területeként az elektromos járművek töltési infrastruktúráját, az alacsony kibocsátású energiamegoldásokat, a hidrogént és a digitalizációt választotta és az ágazatok integrált együttműködéséről állapodott meg. Az olyan ázsiai országokban, ahol az elektromos járművek iránti kereslet növekedését tapasztalják, a Shell benzinkúthálózatának felhasználásával elsőként a töltési infrastruktúra bővítését tervezik, majd szakaszosan további régiókkal bővítik a hálózatot. A Shell jelenleg 80 országban mintegy 45 ezer benzinkutat üzemeltet.

A mára már kiterjedtebb töltési infrastruktúrával rendelkező európai piacon a Hyundai Motor és a Shell a felhasználók kényelmének növelése érdekében különféle töltési előnyöket fog kínálni. A Genesis és a Shell Recharge Solutions Németországban, az Egyesült Királyságban és Svájcban különféle mobilitási szolgáltatói együttműködést fontolgat.

A két együttműködő partner a károsanyag-kibocsátás csökkentésére üzemeiben is kiterjesztik a megújuló energia felhasználását azzal a céllal, hogy a megújuló energia megoldások bevezetésével 2045-re a világ összes gyártólétesítménye teljesen megújuló erőforrásokra térjen át. A Shell fontolóra veszi a Hyundai Motor hidrogénnel működő üzemanyagcellás teherautóinak és akkumulátoros elektromos autóinak globális üzemeiben történő használatát.

A Hyundai és a Shell erőfeszítéseket tesz a hidrogén ökoszisztéma fejlesztésére és az üzemanyagcellás autók globális elterjedése érdekében is. Tavaly októberben a Hyundai Motor észak-amerikai képviselete megállapodást írt alá a Shell-lel, hogy 48 hidrogéntöltő állomást hozzon létre az Egyesült államokbeli Kaliforniában. A digitális szektorban kibővítik a kapcsolódási szolgáltatásokat, például a járműkezelést és az intelligens karbantartást.

A Hyundai Motor a zöld mobilitás és az energiamegoldások befektetései révén megduplázza a 2045-ig történő széndioxid-semlegesség és a fenntartható jövő érdekében tett erőfeszítéseit. Célja, hogy 2030-ra 30 százalékra, 2040-re pedig 80 százalékra növelje az elektromos modellek arányát a világon elérhető összes járműhöz viszonyítva.

Forrás: pulsenews.co.krhyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei