Először állt idén dobogón a Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport megszerezte első dobogós helyezését a 2022-es FIA Rali-világbajnokság svédországi futamán, ahol Thierry Neuville a vasárnapi négy szakaszt követően után a második helyen végzett.

Az utolsó versenynapot a harmadik helyen kezdve a belga legénység eltökélt szándéka volt, hogy Esapekka Lappi előretörését kivédje a végső dobogós helyért. Míg ez a szoros küzdelem a vasárnapi négy nagysebességű szakaszon is folytatódott, a nyitószakaszon Elfyn Evansbajba jutása után egy gyors iramú sprint döntött a második hely sorsáról. Annak ellenére, hogy az első Sarsjöliden szakaszon időt veszített Lappival szemben, Neuville azonnal visszavágott és a Vindeln pass szakaszon szakaszgyőzelmet ért el. Ezt követően egy izgalmas Power Stage következett, amelyen Oliver Solberg és Ott Tänak szintén a végső összecsapásra készültek, miután a rali során korábban már megküzdöttek.

Az észt páros a leggyorsabb időt futotta Sarsjöliden mindkét szakaszán és elhatározták, hogy visszaszereznek valamit a frusztráló hétvégéből, amely során egy hibrid probléma hátráltatta őket pénteken. A Power Stage-en a csapat 1-3-as eredményével Tänak a leggyorsabb, Neuville pedig három pluszpontot szerzett. Solberg hétvégéjében voltak pozitív fejlemények is, hiszen hatodik helyen végeztek. A csapat az utolsó napon bizonyította valódi elszántságát, mivel szombat délután egy szelepprobléma után a hetedik helyre estek vissza és innen jöttek fel egy helyet.

„Nagyszerű érzés itt Svédországban dobogóra állni, elsőként az új hibrid korszakban” – mondta Neuville. „Kicsit váratlan ez a Monte-Carlo rali után, de a csapat jó munkát végzett. Köszönet mindenkinek a németországi gyárban tett erőfesztéséért.Már a Shakedown során is láthattuk, hogy nem túl rossz a sebességünk és meglepetés volt a péntek esti rali vezető helye. Utána kicsit nehezebb volt megtalálni a megfelelő beállítást, de volt elég tempónk ahhoz, hogy a dobogón tartsuk a szemünket – és végül bebiztosítsuk a második helyet. Most másfél hónapunk van arra, hogy felkészítsük magunkat és az autót Horvátországra. Ezek a hetek nagyon fontosak lesznek és sok az elvégzendő munka, de a mostani eredmény után pozitívabban tekinthetünk a közelgő versenyekre."

„A Power Stage nem éppen úgy alakult a verseny végén, ahogy reméltünk” – mondta Oliver Solberg. „Elkövettem néhány hibát, más helyeken kicsit óvatos voltam, így nem volt tiszta futam. Ennek ellenére nagyon élveztem ezt a hétvégét. Nagyszerű volt először otthon versenyezni egy WRC-autóval, ennél jobb már nem is lehet. Az autó egész hétvégén jól működött és a csapat elképesztő munkát végzett, ezért köszönet nekik. Nem ez az az eredmény, amit az autóval kapcsolatos balszerencsén után kívántunk volna, de így alakult. Széles mosollyal az arcunkon keményen kell dolgoznunk, mert a sebességünk megvan. Csak még javítanunk kell a teljesítményünkön, hogy feljussunk a csúcsra, de nem kétlem, hogy eljutunk oda."

„Nem igazán sok pozitívum van számunkra ebben a versenyben” – mondta Ott Tänak. „Összességében frusztráló és kiábrándító hétvége volt. A pozitív oldal, hogy megmutattuk, megvan a tempónk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk. Hátránya, hogy nem tudtunk sok pontot szerezni. Szerencsések voltunk, hogy néhány pontot szereztünk a Power Stage-en, de ez kevés ahhoz képest, amit szereznünk kellett volna. Nem igazán tudom kihangsúlyozni a helyzetet, mert a magam részéről kevés dolgot tehettem volna másként. A csapat keményen dolgozik, és Thierry dobogója némi vigaszt jelent. Korábban is mondtam, hogy az autóban rejlő lehetőségek megvannak, csak dolgozni kell vele, hogy eljussunk oda, ahová szeretnénk.”

„Ez a második hely valóban győzelemmel ér fel számunkra” – mondta Julien Moncet, helyettes csapatfőnök. „Félreértés ne essék, azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, de néhány kemény hónap után – és különösen Monte-Carlo csalódásai után – újra a dobogón állunk, és ez nagyszerű érzés. Tudjuk, hogy van még tennivaló, és fejlesztésekre van szükség az autón, de megmutattuk, hogy jó úton járunk. Köszönet a csapat minden tagjának, a helyszínen és az alzenaui üzemben dolgozóknak, akik mind hihetetlenül keményen dolgoztak. Ez egy fontos eredmény, de reméljük, ez csak a kezdet a csúcsra visszatérésünkhöz."

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei