A Hyundai csoportra nem vonatkoznak az Oroszország elleni szankciók

Dél-koreai kormánytisztviselők jelezték, hogy a fogyasztási cikkek, többek között a Hyundai és Kia autói, okostelefonok és mosógépek mentesülnek az Egyesült Államok Oroszországgal szembeni exporttilalma alól.

A dél-koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium a The Korea Times lapnak közölte, hogy Egyesült államokbeli kollégái némi bizonytalanság miatt tájékoztatták a döntésről. Eleinte úgy tűnt, hogy a külföldi termékekre vonatkozó szabályok (FDPR) tartalmazni fogják a Dél-Koreából származó autókat, okostelefonokat és mosógépeket, de a pontosítás azt sugallja, hogy ezen termékek mentességet kapnak, feltéve, hogy fogyasztási cikként értékesítik őket, és nem használják őket katonai célokra.

Az Egyesült Államokkal, számos európai országgal, Kanadával, Ausztráliával és más, a válságban szövetséges nemzetekkel ellentétben Dél-Korea lassan hajtotta végre saját, független szankcióit Oroszországgal szemben. Ezek a független intézkedések most feltételei voltak annak, hogy kizárják az FDPR szabályai alól – közölte a Kereskedelmi Minisztérium.

A Hyundai Motor Group a hír hallatán megkönnyebbülhet, hiszen ezzel folytatni tudják kereskedelmi tevékenységüket Oroszországban, ahol a csoport a helyi autópiac jelentős szereplőjévé vált. A Print jelentése szerint a Hyundai tavaly 171 811 járművet adott el ezen a piacon és a Kiával együtt az ottani eladások 22,3 százalékát birtokolja, így a Renault mögött Oroszország egyik legnagyobb autógyártója.

A vállalat egy gyártóüzemet is működtet Oroszországban, amely a Hyundai Solaris, a Hyundai Creta és a Kia Rio különböző változatait készíti. Az üzem múlt héten az alkatrészellátási gondok miatt leállt, de a Hyundai a The Wall Street Journal lapnak úgy nyilatkozott, hogy a következő héten már újraindítják a gyárat.

A bizonytalanság minimalizálása érdekében a kormány tisztviselői jelezték, hogy párbeszédet kívánnak folytatni az Egyesült Államokkal az Oroszország elleni exportellenőrzési együttműködésről. „Szerencse, hogy az FDPR körüli kockázatok bizonyos mértékig megoldódtak" – mondta egy neve elhallgatását kérő koreai autóipari tisztviselő a The Korea Timesnak.

Eközben a Hyundai Motor Group egymillió dollárt adományoz a Vöröskeresztnek, hogy humanitárius segítséget nyújtson Ukrajnának. A humanitárius válság egyre súlyosabb Ukrajnában, és sok sebezhető ember és közösség szorul sürgős segítségre.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei