Így vált Bestiává a Hyundai Tucson

A Hyundai America Műszaki Központja (HATCI) alakította át úgy a Hyundai Tucsont, hogy a Sony Pictures Uncharted című filmjében a Tucson „Bestia” koncepció prototípusaként jelenjen meg a képernyőn. 

A Tucson tele van kalandra termett funkciókkal, így a Hyundai tökéletes jelöltje arra, hogy igazi „Bestiává” változzon. A Tucson méretének köszönhetően bármilyen kaland közben agilis és könnyen manőverezhető jármű. Valódi terepjáróként 4x4-es képességekkel is rendelkezik; A Hyundai jellegzetes HTRAC összkerékhajtási technológiája emellett agilis kezelhetőséget és jobb nyomatékeloszlást tesz lehetővé a kerekek tapadásától és a jármű sebességétől függően. 

Személyes preferenciái alapján a vezetők különféle vezetési üzemmódok közül választhatnak: Normál, Sport és Eco. A vezetési üzemmódok mellett a Terep módban – sár, homok és hó – a jobb vezetési élmény érdekében különféle terepen optimalizálja a teljesítményt és a HTRAC-beállításokat. A Tucson elektronikus vezérlésű felfüggesztésének (ECS) adaptív technológiája további rugalmasságot kínál a vezetőknek. Az ECS automatikusan és folyamatosan szabályozza a jármű felfüggesztését, hogy maximalizálja a vezetési kényelmet és a teljesítményt.

A Tucson továbbra is a Hyundai egyik legnépszerűbb modell, tavaly több mint 137 ezer példányt adtak elbelőle csak Európában. A Tucson népszerűsége elsősorban a formatervének, a hajtásláncoknak, az utastér tágasságának és a kényelmi jellemzőknek köszönhető. Az 1,6-os turbómotor és a hatfokozatú automata sebességváltóval ellátott villanymotor kombinációjának köszönhetően a Tucson Hybrid és a Tucson Plug-in Hybrid modelleket még élvezetesebb vezetni.

A Tucson „Bestia”, a Hyundai Tucson egyedi koncepció-prototípusa futurisztikus, haszonelvű dizájnnal büszkélkedhet. A rendkívüli vezetési élményt és a sokoldalú képességeket nyújtó „Bestia” minden kalandra készen áll. A HATCI tervezői a híres Uncharted videojátékokból merítettek ihletet a filmben szereplő modell elkészítéséhez.

A tervezőknek csak nagyjából egy-két hetük volt a tervezési folyamatra, mielőtt megkezdték volna a Tucson „Bestia” létrehozását. A kihívások ellenére a forgatási ütemtervhez kapcsolódó ambiciózus határidőt be tudták tartani. „Általában a projektjeink két-három évig is eltartanak, mire egy sorozatgyártású jármű forgalomba kerül. Látni azt, hogy valami ilyen gyorsan megvalósul, az dizájnerként nagyon jó érzés." – mondta Elizabeth Curran, a Hyundai North America Color Team vezető tervezési menedzsere.

A Tucson „Bestia” külsejét kalandra tervezték. Ennek megvalósításához a tervezőknek javítaniuk kellett a módosított Tucson robusztusságát és képességeit. A mattfeketében pompázó Black Rhino Armory kerekeitől indulva nagyobb sárvédőburkolatokat szereltek fel az autóra, hogy annak kiállása még szélesebb legyen. A kerekeket 33 hüvelykes Nitto Trail Grappler abroncsokkal szerelték fel, amelyek lehetővé tették a „Bestia” számára, hogy számos különböző terepen is boldoguljon.

A tervezők elöl és hátul is védőelemeket helyeztek el. Ez magában foglalta az egyedi gyártású, megerősített lökhárítókat, az első lemezt, valamint a fényszóró- és a hátsó lámpavédőket. Ezeknek a védelmeknek foltos szerepük volt abban, hogy a filmben elrejtsék a kincsvadászatból eredő karcolásokat és szennyeződéseket. A kalandosabb megjelenés érdekében a Tucson „Bestia” egyéb külső kiegészítőket is tartalmazott, mint például egy hálós padlóval ellátott acél ARB tetőkosár, két Trail Master vonóheveder és két Smittybilt Recovery Utility Tool lapát. A baljósabb, erőteljesebb megjelenés érdekében a „Bestiát” díszítő számos külső dizájnelemet feketére fényeztek.

A TUCSON „Bestián” dolgozó formatervezők remélik, hogy a kalandra kész Tucson felkelti a mozilátogatók figyelmét. Céljuk, hogy a leendő vásárlók kíváncsiak legyenek a Tucsonra és a Hyundai márkára is. A Sony Pictures jelenleg a mozikban futó Uncharted című filmje már több mint 300 millió dollárt bevételt hozott a jegypénztárakban.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei