Hyundai IONIQ 5 rendőrautók álltak szolgálatba Ausztriában

A Hyundai IONIQ 5 modern kialakítására, ultragyors 800 voltos töltési és innovatív Vehicle-to-Load (V2L) technológiájára, valamint fenntartható anyaghasználatára nemcsak a magánvásárlók, de Bludenz városának rendőrsége is felfigyelt.

Március eleje óta két darab Hyundai IONIQ 5 villanyautó állt szolgálatba az ausztriai Bludenz városának rendőrségén. A környezetvédelmi megfontolások döntő szerepet játszottak abban, hogy a Bludenz város rendőrsége teljesen elektromos járművek vásárlása mellett döntött. Bludenz városa e5 kategóriás település, ami annyit jelent, hogy döntései során köteles fenntartható és klímabarát megoldásokat találni. Mivel a város rendőrei a napi szolgálat során akár 100 kilométert is megtesznek, logikus lépés volt elektromos járműre váltani.

Különböző tesztvezetések után végül a város a Hyundai IONIQ 5 modell mellett döntöttek. A Hyundai kéklámpás járműve a legjobb helykínálatot nyújtja a városi rendőrségnek, mivel a rendőrök a szolgálati felszereléseikkel együtt vannak úton, ezért a szokásosnál több helyre van szükségük. Emellett az elektromos hatótáv és a vonzó dizájn is végül az IONIQ 5 mellett szólt.

„MissionZero próbaközösségként az a célunk, hogy a lehető legtöbb széndioxidkibocsátást megtakarítsuk” – mondta Simon Tschann, Bludenz város polgármestere. „A klímavédelem és a fenntarthatóság azon politikánk részét képezik, amellyel városunkat előbbre akarjuk vinni. Ez magában foglalja Bludenz város járműparkjának lépésről lépésre elektromos járművekre történő átalakítását. A városi rendőrség számára átadott új elektromos szolgálati autóival következetesen ezen az úton haladunk tovább."

„Nagyon örülünk annak, hogy Bludenz városa a mi Hyundai IONIQ 5 modellünk mellett döntött és reméljük, hogy Ausztria más városai és közösségei is követik példáját” – tette hozzá Roland Punzengruber, a Hyundai Import GmbH ügyvezető igazgatója. „3 méteres tengelytávjával az IONIQ 5 rengeteg helyet kínál, a legújabb technológia pedig kényelmes vezetést és gyors töltést biztosít. A Vehicle2Load (V2L) funkcióval a segélyautók legkülönfélébb alkalmazási területeihez is tökéletes energiaforrás lehet." 

Az IONIQ 5 az első olyan modell, amely a Hyundai csoport által kifejlesztett E-GMP villanyautó-platformra épül. Számos díjat kapott és hét európai piacon az Év Autójának választották: Németországban, Nagy-Britanniában, Dániában, Norvégiában, Svájcban, Írországban és Észtországban, miközben az Európai Év Autója választáson a harmadik helyen végzett.

Forrás: mission-e-possible.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei