Az új Hyundai Grandeur retrostílusú utasteret kap

A Hyundai Motor új zászlóshajójaként megjelenő hetedik generációs Grandeur limuzin nemcsak külső megjelenésében, de belső terének hangulatával is igyekszik visszatérni gyökereihez. 

A koreai Hyundai vállalat jövőre tervezi bemutatni vadonatúj, hetedik generációs Grandeur modelljét, amely a Genesis típusnév önálló márkává előlépése után az autógyártó típuskínálatának legnagyobb, egyben zászlóshajójaként fog megjelenni. Az autó álcázott tesztpéldányai már korábban megjelentek a koreai és nemzetközi utakon, most pedig sikerült belesni a készülő új modell belső terébe is. 

Azt már a korábbi kémfotók alapján is láthattuk, hogy a Hyundai tervezői igyekeznek a modern formavilágot az eredeti, 80-as évekbeli első generáció retro stílusával vegyíteni. A modern külső jegyekhez sorolható az autó első fényszórói, amelyeket a formatervezők a lökhárítókba integráltak, amelyek felett a LED menetfények és indexek a Hyundai crossovereinek stílusában különálló egységet képezve mutatnak újat. A retro forma emellett a C oszlop jellegzetes ablakában jelenik meg, amely stílusában nagyban hasonlít az eredeti Grandeur megoldásához. 

Az igazi múltba tekintő újdonság azonban az autó belterében érhető majd tetten. A kiszivárgott kémfotók alapján az autó utasterében ugyanis egy olyan kormányt terveztek, amelynek középrésze nagyban hasonlít az eredeti változat egyküllős vastag kormányára. Ezt egészítették ki két oldalsó küllővel, amit a nagyméretű kocka műszeregységgel közösen szinte teljes mértékben a korábban már bemutatott Grandeur Örökség Szériából emeltek át a szériaváltozatba. 

Érdekes formák köszönnek vissza az új Grandeur kormánykereke mögött elhelyezett bajuszkapcsolókon is, ahogyan az is szokatlan, hogy a középen elhelyezett váltókar leginkább egy repülőgép tolókarjára emlékeztet. Mögötte a középkonzolon mintha egy függőleges érintőfelület tűnne fel, ami alapján igaz lehet az a pletyka, miszerint az új Grandeur modellben szinte minden érintésérzékeny felületen kezelhető.         

Az új Grandeur hossza a korábbi 4,93-ról 5,015 méterre növekszik, miközben az autó 5 személyes mellett 4 üléses limuzinként is kapható lesz, hátsó ülései pedig dönthetőek is lesznek, hogy az utasok még nagyobb kényelembe helyezhessék magukat. Az autó egyik legnagyobb újdonsága a „varázstető” megoldás lesz, amely a Mercedeshez hasonlóan lehetővé teszi, hogy az üvegtető átengedje a fényt, vagy sötét maradjon.  

Az új Grandeur hagyományos 2.5 és 3.5 literes benzines, 3.5 literes LPG, valamint 1.6 literes T-GDI hibrid erőforrások mellett állítólag tisztán elektromos hajtással is elérhető lesz. Az új modell valamikor 2023 harmadik negyedévében mutatkozhat be Dél-Koreában, ám európai megjelenése még kérdéses.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei