A Kia EV9 végső tesztelésen esik át a 2023-as világbemutató előtt

A Kia a jármű fejlesztésének utolsó fázisaként nemrég nyilvánosságra hozta a Kia EV9 végső intenzív tesztelési programjának részleteit annak 2023-as világbemutatója előtt. 

A teljesen elektromos Kia EV9 lesz a márka elektromos kínálatának zászlóshajója, amely forradalmasítja a nagy elektromos hobbiterepjárók szegmensét, miközben felgyorsítja a Kia márka átalakulását és megerősíti vezető szerepét a fenntartható elektromos mobilitás terén. A 44 hónap alatt kifejlesztett EV9 új mércét állít fel a dizájn, a teljesítmény, a hatótáv, a menetdinamika, a technológia és a kényelem terén.

A Kia koreai Namyang K+F központjában jelenleg a tartósság legvégső határáig feszírti az EV9 modellt. A végső tesztelési fázis során az EV9 terepjárót könyörtelenül kimerítő ellenőrző programnak vetik alá az összkerékhajtást próbára tévő mászódombon és egyenetlen terepen, valamint egy mélyvízi gázlóteszt során azért, hogy a legkiválóbb megbízhatóságot biztosítsa még a legnehezebb körülmények között is. 

A Kia nagysebességű, kezelhetőséget és alacsony tapadású pályái az EV9 teljesítményének és úttartásának minden elemét a legszigorúbb követelmények alá helyezik. Ugyanakkor a tesztutak könyörtelen macskakövei lehetővé teszik a Kia mérnökei számára, hogy az EV9 menetkényelmét és felépítési minőségét a lehető legkeményebb próbáknak vethessék alá. A Namyang fejlesztőközpontban végzett tesztprogramon túl minden Kia modellhez hasonlóan az EV9-et is kíméletlen tesztelési rendszernek vetették alá a világ minden táján.

A Kia először a Concept EV9 formájában mutatta be a világnak legújabb zászlóshajóját,amelyet tavaly Los Angelesben, az AutoMobility LA kiállításon lepleztek le. A márka úttörő új, az „Ellentétek Összangban” formanyelvét megszemélyesítő EV9 szériagyártású modell a hobbiterepjárók által kínált lehetőségek csúcsát fogja képviselni. A vállalat fejlett elektromos globális moduláris platformján (E-GMP) kifejlesztett Kia EV9 modellje új korszakot nyit a kifinomult, csúcstechnológiás, fenntartható mobilitásban.

A 2023 első negyedévében érkező új Kia EV9 a márka úttörő, teljesen elektromos EV6 crossoverének nyomdokaiba lép, amely számos kritikai elismerést, köztük a nagy presztízsű Európai Év Autója 2022 címet is begyűjtötte.

Forrás: thenewsmarket.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei