A Hyundai létrehozta villanyautói digitális ikertestvérét

A Hyundai Motor Group a Microsoft Korea segítségével digitális ikertechnológiát alkalmaz annak érdekében, hogy elektromos járművei akkumulátorának teljesítményét javítsa a jövőben.

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy nemrégiben a Microsoft Koreával közösen egy projektet hajtott végre annak bizonyítására, hogy a digitális ikertechnológia hatékonyan képes előre jelezni az elektromos járművek akkumulátorának élettartamát, valamint optimalizálni az akkumulátor kezelését és teljesítményét.

A Microsoft Azure felhőszolgáltatásával a Hyundai csoport létrehozta a tényleges elektromos járművek (EV) digitális ikertestvéreit azzal a céllal, hogy javítsa az akkumulátor-élettartam előrejelzésének pontosságát és személyre szabja az akkumulátor-felügyeleti rendszereket az egyes elektromos modellekhez. A projekt sikere alapján a vállalatcsoport digitális ikertechnológiát fog alkalmazni az akkumulátor teljesítményének javítása érdekében.

Az együttműködés révén a csoport a valós világban működő tényleges elektromos járművekről gyűjtött különféle vezetési adatok alapján egy virtuális térben létrehozta az elektromos modellek digitális ikerpárjait és a virtuális elektromos járművek segítségével előre jelezte az egyes járművek akkumulátorának élettartamát. Ez a magas szintű, adatokba integrált elemzési modell mesterséges intelligenciát (AI), gépi tanulást és olyan fizikai modelleket használ az információk átfogó elemzéséhez, mint például a töltési és kisütési ciklusok, valamint a parkolási és vezetési környezetek. Egy tipikus akkumulátor-kezelő rendszerhez képest, amely egyszerűen kiszámítja az aktuális teljesítményt, a digitális iker-technológia pontosabbnak bizonyult azáltal, hogy a jármű tényleges vezetési előzményei alapján folyamatosan újraszámolta és elemezte a különböző tényezőket.

A digitális ikrek használatával a Hyundai csoport arra számít, hogy az optimális teljesítmény fenntartása érdekében minden egyes járműhöz személyre szabott akkumulátorkezelési intézkedéseket dolgozzon ki. A projekt olyan technológiákat is bevezetett, amelyek üzenetek formájában tanácsot adnak, hogy ezzel segítsék az ügyfeleket a jármű teljesítményének jobb kezelésében, mint például: „Használjon lassú töltést, ha van ideje”, vagy „A sebesség befolyásolja az akkumulátor élettartamát” és „A ülésszellőztetés energiahatékonyabb, mint a folyamatos légkondicionáló használat.' Ezen projekt mellett a Hyundai csoport más módszereket is kutat az akkumulátorok és az elektromos járművek teljesítményének javítására, valamint az ehhez kapcsolódó technológiák tömeggyártásban történő alkalmazásának alkalmazását is tervezi.

„Az elektromos járművek kereskedelmi forgalomba kerülésével az akkumulátorok jelentősége egyre nagyobb” – mondta Jenna Lee, a Microsoft ázsiai műszaki értékesítési, IoT és MR technológiájának vezetője. „Az együttműködés még nagyobb értelmet nyer, mivel ez az első eset, amikor a Microsoft Azure Digital Twins platformot használják az elektromos járműakkumulátorok teljesítményének javítására."

„A Hyundai Motor Group különféle erőfeszítéseket tesz az ügyfélközpontú akkumulátorkezelés fejlesztése és az akkumulátorok teljesítményének javítása érdekében azért, hogy az elektromos járművek vásárlói folyamatosan elégedettek legyenek járműveikkel” – tette hozzá Chul Park, a Hyundai Motor Group nyílt innovációs stratégiai csoportjának alelnöke.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei