Készül a Hyundai Sonata frissítése

Úgy tűnik, a Hyundai Motor még egy utolsó esélyt ad a középkategóriás Sonata modelljének, amely az elmúlt időszakban a folyamatos fejlesztések ellenére egyre inkább veszít piaci szerepéből.

A jelenlegi 8. generációs Sonata (DN8) eladási eredményei nagyon lehangolóak. Olyannyira, hogy a Hyundai idén már két alkalommal is bezárta az Aszan gyártósorát, ahol a Sonata is készül. Miközben a szintén ott gyártott Grandeur-ből rengeteget adnak el, a Sonata a megjelenése óta először veszítette el trónját.

A Grandeurből havonta több mint 10 ezer darab kel el Koreában, miközben a Sonatából júniusban az előző évinél 31 százalékkal kevesebb, 4 053 példány talált gazdára. Annak ellenére történt mindez, hogy a Hyundai Motor áprilisban frissítette a Sonata modelljét és az 1.6 Turbo sportos formavilágát átültették a 2.0 literes alapváltozatra is. Ez a modernizáció azonban nem hozott sikert, az autó eladási eredményei még a Kia K5 (Optima) modellét sem érik el. 

Habár a hírek szerint a 2023-ban bemutatkozó Sonata egy teljesen új generáció lesz, a most lefotózott prototípus nagymértékben hasonlít a jelenleg is gyártásban lévő változatra. A koreai Woopa TV által közzétett felvételeken ugyan egy erősen álcázott tesztpéldány látható, az mindenképpen látszik róluk, hogy az új modell sziluettje, főként az autó hátsó részén, a C oszlopon láthatóan a most futó autó elemeit viseli magán.

Ezzel szemben markánsan változik az autó frontrésze, ami a kivágások alapján egyértelműen látszik. Az autó fényszórói az idén novemberben bemutatkozó vadonatúj Grandeur limuzinhoz hasonlóan mélyre kerültek, felettük pedig valószínűleg egy LED csík köti majd össze a lámpákat egymással. Jellegzetes dizájnújítás látszik még az első sárvédőkön, ahol egy légbeömlőszerű díszítést is kialakítottak. 

Egyelőre semmi többet nem tudhatunk a készülő Sonata frissítéséről, így a motorválasztékról és a felszereltségekről sem tudhatunk semmi bizonyosat. A mostani változattól valószínűleg örökölni fogja jelenlegi motorkínálatát, esetleg a hibrid mellett visszatérhet a plug-in hibrid verzió, azonban tisztán elektromos hajtáslánc biztosan nem lesz, hiszen ezt a szerepet ebben a méretosztályban az IONIQ 6 képviseli. 

A hírek szerint az új Sonata modellt először 2023 áprilisában tervezik bemutatni, amit várhatóan az egyik legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő New York-i Autószalonon fognak megtartani.    

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei