Máris 60 ezer előrendelés érkezett a Hyundai új Grandeur modelljére

A Hyundai minden idők legnépszerűbb Grandeur modelljének legújabb, immár hetedik generációjának bemutatására készül, amelyre máris úgy adtak le több mint 60 ezer megrendelést, hogy az ügyfelek még szinte semmit sem tudnak az új autóról. 

A Hyundai Motor újjáéleszteni készül az 1980-as évek jellegzetesen kockaforma Grandeur luxuslimuzinjának nimbuszát, amelyre iparági források szerint máris több mint 60 ezer előrendelés érkezett. A váltás teljesen időszerű, hiszen a Grandeur most futó generációja éppen 6 éve, 2016-ban mutatkozott be a nagyközönségnek. 

Az előrendelések száma július végére meghaladta a 30 ezret, augusztus elején pedig már a 40 ezret is. A Hyundai Motor koreai márkakereskedéseit az ügyfelek az új modell hivatalos megjelenési időpontjaival és az előrendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel bombázzák és a vállalat arra számít, hogy a jelenlegi ütemet követve közel 80 ezren írnak alá adásvételi szerződést már a megjelenés előtt.


A Hyundai Motor dél-koreai Aszan gyárkomplexumában jelenleg még a hatodik generációs Grandeur modell összeszerelése zajlik. Ezt az autót még 2016-ban vezette be a koreai gyártó, majd 2019 végén az igényeknek megfelelően elég radikálisan megváltoztatták azt annak érdekében, hogy az elpártoló ügyfeleket visszahódítsa. A hatodik generációs Grandeur vásárlóinak jelenleg három-hat hónapot kell várniuk az autók szállítására. A népszerű hibridmodell vásárlóknak még hosszabb ideig, körülbelül 10 hónapig kell türelmesnek lenniük.

A hónapokra vagy közel egy évre nyúló várakozási idő miatt a Hyundai Motor a múlt hónapban úgy döntött, nem vesz fel előrendeléseket a mostani Grandeur modellekre annak érdekében, hogy elkerülje a  hatodik generációs Grandeur kiszállításainak további késését és lehetővé tegye a jelenlegi ügyfelek számára, hogy szerződéseiket módosítsák és a hatodik helyett már a hetedik generációs modellt kapják meg, amennyiben a kiszállítási határidőt a legújabb modell megjelenése utánra halasztanák.

A Hyundai Grandeur a Sonata mellett a márka limuzinkínálatának egyik zászlóshajója. A 2016-ban piacra dobott hatodik generációs modell 2017 óta öt éven át megőrizte vezető helyét a koreai személygépkocsi-eladási rangsorban. Idén augusztusig összesen 45 937 darabot adtak el, ezzel a legkeresettebb modell lett, miután megelőzte az olyan népszerű típusokat, mint a Sorento és Porter 2 kisteherautó. Előreláthatólag a Grandeur idén is biztonságosan megvédi kiérdemelt címét.

Az elődnél nagyobb karosszériával rendelkező hetedik generációs modell valószínűleg a Grandeur modellsorozatban először kap majd összkerékhajtást, valamint állítólag tisztán elektromos hajtáslánccal szerelt változatot, amikor idén novemberben megjelenik. A kémfotók után a közelmúltban nyilvánosságra hozott hivatalos előzetesek is azt sugallják, hogy az új Grandeur a japán Mitsubishivel közösen 1986-ban kifejlesztett első generációs modelljének régies hatású megjelenését hozza vissza.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei